İYİ Partili Kabukcuoğlu yaşlıların sorunlarını dile getirdi!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, "hükümet emeklilerin bayram ikramiyesini, 1 lira bile artırmamayı tercih etmiştir" dedi...

SİYASET 27.04.2022, 14:24 27.04.2022, 14:33
İYİ Partili Kabukcuoğlu yaşlıların sorunlarını dile getirdi!

TBMM’de, 'Yaşlıların Hayatın Çeşitli Alanlarında Yaşadıkları Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi' amacıyla verilen Meclis Araştırma Önergelerinin görüşüldüğü oturumda, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanmasının, bir borcun ödenmesinin daha da önemlisi insan olma vasfının gereği olduğuna dikkat çekti.

Ülkemiz yaşlılarının en büyük sorununun gelir yetersizliği olduğunu söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu, “Ortalama emekli maaşı, Emekli Sandığına bağlı olarak çalışanlar için 4 bin lira, sigorta emeklisi için 2.500 ile 3.200 arasında, BAĞ-KUR esnaf emeklisi için,2.948 lira, BAĞ-KUR tarım emeklisi için ise 2.500 liradır. Emeklilerimizin aldığı maaşın ne kadar yetersiz olduğu ortadadır. Ancak Hükûmet bunca enflasyonist baskı içeren ekonomide, emeklilerin bayram ikramiyesini, 1 lira bile artırmamayı tercih etmiştir” dedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu, insani ve manevi yanıyla birlikte son derece maddi bir sorun olan Yaşlıların sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasının geç kaldığını söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti: “75 yaş üzerinde olmak, kadın olmak, dul olmak, yalnız yaşamak, eğitim düzeyi düşük olmak ve benzeri nitelikteki kronik durumlarla başa çıkmaya yönelik sosyal politikaların ivedilikle üretilmesi gerekmektedir, yaşlılık yalnız kronolojik olarak ele alınmamalıdır. Yaşlılık yoksulluğuna değişik çözümler aranmaktadır. Bir çözüm olarak aktif yaşlanma yani hayat boyu eğitimden bahsedilmektedir. Ülkemizde de örneği olan 3'üncü yaş üniversitesi "Tazelenme Üniversitesi" adı altında kurulmuştur. Böylece, bilgilerin kuşaklar arasında sosyokültürel aktarımı artacak, kuşaklar arası çatışma önlenecek, yaşlı izolasyondan kurtulacak, topluma entegrasyonu daha iyi bir şekilde gerçekleşecektir.”

Görüşmelerin ardından meclis araştırması açılması kabul edildi. Kurulacak komisyon 3 ay boyunca konu ilgili araştırmalarda bulunacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@