banner298

banner194

Jale Nur Süllü suç duyurusunda bulunmuştu! Yeni gelişme yaşandı

Kaymaz’da siyanürlü atık barajı kurulmak istenmiş, CHP'li Jale Nur Süllü karşı çıkınca hakarete uğramıştı… Süllü’nün suç duyurusu artık mahkemede… İşte detay…

SİYASET 01.07.2022, 17:28
Jale Nur Süllü suç duyurusunda bulunmuştu! Yeni gelişme yaşandı

Kanal 26’da, Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, hakarete uğradığı gerekçesiyle bulunduğu suç duyurusu ile Eskişehir Valiliği’nin vermiş olduğu yasak kararlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinin Kaymaz mahallesine atık depolama tesisi kurulmak isteniyor. Söz konusu tesisin ÇED bilgilendirme toplantısına katılan Jale Nur Süllü, tesisi kurmak isteyen şirketin bir yöneticisinin ağır hakaretine uğramıştı. Süllü o hakareti Savcılığa taşıyarak suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu sonunda dava açıldığını kaydeden CHP’li Sülü, şu ifadelere yer verdi:

‘ESKİŞEHİR HALKINA SALDIRI’

“Suç duyurusunda bulunmuştum ve savcılık incelemesi sonucunda dava açıldı. Çünkü deliller o kadar açık ve net ki. Bırakın orada kadın haklarına bir saldırı olmasını, bırakın şahsıma saldırı olmasını, ben bunu Eskişehir halkına bir saldırı olarak kabul ediyorum. Zaten dava açmamın nedeni de budur, Eskişehir’e yapılan saldırıdır. Ben hayatımda hiç kimseye karşı ne bir dava açtım ne de bana karşı bir dava açıldı. Ama bu kez çok kızdım ve kızmamın nedeni şu: Orada halkın bilgilendirilmesi için toplanıldı. Ama orada iktidarın da gücünü arkalarına alarak bir güç gösterisi sergilendi bizlere karşı. Ve yine söylüyorum ben bu hakaretin Eskişehir halkına yönelik olduğunu kabul ediyorum. Çünkü orada Eskişehir halkı bilgilendirilmek üzere vardı, ancak bilgilendirme yapmadılar, bilgilendirmeye fırsat tanımadılar. İnanılmaz örgütlü gelmişlerdi; şirket çalışanları vesaire… Ve bana o sözleri söyleyen kişiye karşı benim en ufak bir sözüm olmadı. Ben sadece o kişi bana bağırırken ve hakaretler ederken ‘halka bağıramazsınız’ dedim. Ayrıca ‘buradan şirket personelini çıkarın’ dedim. Çünkü toplantıyı geriyorlardı. Zaten çıkar ilişkisi olanların halkı bilgilendirme toplantısında olmaları doğru değil. Ve benim üzerimden halka yapılan hakaretin görüntüleri çok net olduğu içinde suç duyurusunda bulundum ve dava açıldı. Olay yeri Sivrihisar olduğu için dava da orada görülecek zannediyorum.

‘HAKLARIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ’

Sonuna kadar da olayın üzerine gideceğim. Ama dediğim gibi mahkeme işleri benim tarzım değil, sevdiğim işler değil ama bu olayın üzerine özellikle gideceğim. Çünkü burada şöyle bir hava var şirket TMSF’nin elinde olduğu için: Biz iktidarız, biz devletiz, biz güçlüyüz, biz her şeyi yaparız gibi. Hatta Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’a dedi ki: Biz iktidarın gücüyüz, siz gelirseniz hiçbir şey yapamazsınız, siz bu kafayla zaten gelemezsiniz. Yani bakın orada bir şirket çalışanı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne, diğer belediyelere laf söylüyor, sivil toplum kuruluşlarına laf söylüyor. Bakın bu kabul edilebilir bir şey değil. Eskişehir halkı bu konuda çok hassas. Haklarımızı sonuna kadar da savunacağız biz Eskişehir halkı olarak.”

Son dönemde, Eskişehir kamuoyu, Eskişehir Valiliği’nin aldığı yasak kararlarını tartışıyor. Bu kararlardan bir tanesi müzik festivalinin yasaklanması oldu. Bir diğeri ise olası LGBTİ yürüyüşünde olay çıkmaması için alınan yasak kararı. Söz konusu kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, şunları kaydetti:

'BEN ALKOLÜ SEVMEM AMA İÇENLERE KARIŞILMAMALI’

“Ülke öyle hale geldi ki, gücü kullanarak her şeyi engelleyebilecek bir kulp bulunuyor bu ülkede. Şimdi müzik festivali ile ilgili Vali Bey ile görüşüldü. Şimdi orada dendi ki: İçkisiz yapın festivali. Şimdi böyle bir şey olamaz içkisiz yapın diye. Ben hayatımda bir kadeh bile içki içmem, ben alkol kullanmıyorum ve alkolü sevmem de. Ama içenlere de karışılmaması gerektiğini, herkesin yaşam özgürlüğünü kullanması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla burada yaşam özgürlüklerine bir kısıtlama geliyor. LGBTİ yasağıyla da ifade özgürlüğüne bir kısıtlama geliyor. Bu da insanlarda doğaldır ki bir birikime yol açıyor.

‘HEM YÜRÜTECEK HEM GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYCAK’

Müzik festivalinin yasaklanmasıyla bir tarafta aynı zamanda ticari bir faaliyet engelleniyor. Onur yürüyüşü için de dediğim gibi bir ifade özgürlüğüne de engel var. Devlet olarak, yürümek isteyen grubu hem yürütecek hem de onların güvenliğini sağlayacaksın, onlara saldırmak isteyenleri saldırtmayacaksın. Yani bu güvenlik sağlanabilir. Eskişehir bu konuda çok medeni bir şehir. Bakın artık çok basit şeylerde de yürütmüyorlar.

‘POLİSLER DE BİZDEN MEDET UMUYORLAR’

Kamuoyu hatırlayacaktır. Biz yüksek faturaları protesto etmek için faturaları yakarken de bir eylem yapmıştık, orada da aynı şey oldu. Bizi bir milim yürütmediler Adalar’da. Vay efendim neymiş? Güvenlik zafiyeti oluşurmuş. Orada gelen eylemcilerden çok polis vardı zaten. Biz de polislere dedik ki: Siz bu zamlardan etkilenmiyor musunuz? Etkileniyorlar elbette ama ne yapsınlar, onlarda emir kulu. Bakın bir şey anlatayım. Bazen polisler özellikle şehir dışında bizim yanımıza geliyorlar ve ‘vekilim 3600 ek göstergeyi vereceksiniz değil mi’ diye soruyorlar. Yani polisler de bizden medet umuyorlar ve haklılar da. Aslında iktidar bu yasakları kendi tabanını konsolide etmek için yapıyor. Çünkü artık tükendiler, bittiler. Son kozlarını oynamaya çalışıyorlar ama o da fayda etmeyecek. Artık hiçbir şey bunların gidişini durduramayacak. Artık her kesim ‘vekilim bıçak kemiğe dayandı’ diyor bize.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Mahmut 2 yıl önce
Gücü kullanarak herşeyi engelliyecek bir kulp bulma Eskişehirin son 25 senesinin özetidir
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@