Kazım Kurt: “Açlık sınırı Mart ayında 20 bin lirayı aştı”

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Odunpazarı genelinde ziyaretlerini sürdüren Odunpazarı Belediye Başkanı ve Adayı Kazım Kurt, cadde cadde sokak sokak gezerek hem vatandaşla hem de esnafla bir araya geliyor. Son olarak Emek Mahallesi’nde bulunan Ertaş Caddesi’ni, Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Kaplanlı ve Millet Caddesi’ni gezen Başkan Kurt’a, Ertaş Caddesini gezerken CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz da eşlik etti. Esnafa işlerinde kolaylıklar dileyen Başkan Kurt ve Ünlüce’ye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

SİYASET 27.03.2024, 13:39
Kazım Kurt: “Açlık sınırı Mart ayında 20 bin lirayı aştı”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı genelinde esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Kurt, Öğretmenler ve Taşköprü Caddesi esnaf ziyaret etinin ardından Emek ve Büyükdere Mahallelerinde esnafı ziyaret etti. Başkan Kurt son olarak Emek Mahallesi’nde bulunan Ertaş Caddesi’ni, Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Kaplanlı ve Millet Caddesi’ni gezdi. Ertaş Caddesi ziyaretinde Başkan Kurt’a Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz eşlik etti.

VATANDAŞLARDAN KURT’A BÜYÜK İLGİ

Vatandaşlar, yol boyunca Başkan Kurt ‘a büyük ilgi gösterdi. Ziyaretleri sırasında esnafla sohbet eden Başkan Kurt, esnafa hayırlı Ramazanlar ve işler temennisinde bulundu. Esnafın ve vatandaşın derdini dinleyen Başkan Kurt, vatandaşın da esnafın da taleplerini dinleyerek notlar aldı.

YOKSULLUK SINIRI 57 BİN LİRAYI GEÇTİ!

Mahalleleri gezerek mahalle esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Kurt, esnafın da vatandaşın da en büyük derdinin yoksulluk olduğunu kaydetti. Son bir yılda açlık sınırının 9 bin 207 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamanın 18 bin 524 lira ve yoksulluk sınırında ise 27 bin 731 liralık artış olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt,  “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda ile beslenmenin yanı sıra diğer ihtiyaçlarını yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken harcamaları dikkate alarak hesapladığı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Mart 2024 sonuçlarını açıkladı. Bu araştırmaya göre; dört kişilik bir ailenin yoksunluk hissi çekmeden yaşayabilmesi için yapması gereken gıda ile gıda dışı harcamaların toplam tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise Mart’ta 4 bin 905 lira daha artarak 57 bin 280 liraya yükseldi. Açlık sınırı Mart ayında ilk kez 20 bin lira sınırını aşarken, yoksulluk sınırı da 57 bin lirayı geçti. Martta açlık sınırı bir önceki aya göre yüzde 5.9, yoksulluk sınırı ise yüzde 11 oranında artış kaydetti. Türkiye artık yönetilemiyor. Ekonomi gittikçe kötüleşiyor. Tüm bunların tek bir nedeni var, o da Türkiye’nin yanlış ekonomi politikası. Sadece ekonomik sorunlar da yaşamıyoruz, hukuki olarak da durum ortada.  Bütün sorunların altında da Türkiye’nin kötü yönetilmesi yatıyor. 31 Mart, hükümeti uyarmak, hükümeti frenlemek ve yanlış politikalarını engellemek için önemli bir gün. Pazar günü sandığa gidecek hemşehrilemiz tüm bunları düşünerek oyunu kullansın” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@