Kazım Kurt'tan adrese teslim mesaj: Yerel seçimi düşünen yanlış yapar!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV'de önemli açıklamalarda bulunuyor. Kurt, yerel seçime ilişkin de değerlendirme yapıyor...

SİYASET 25.05.2021, 20:56 26.05.2021, 10:51
Kazım Kurt'tan adrese teslim mesaj: Yerel seçimi düşünen yanlış yapar!

ES TV'de Ali Baş ve Meltem Karakaş Kaya'nın sorularını yanıtlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un güncel siyasete ilişkin aktardıklarından satır başları şöyle: 

"- Memleket partisinin bireysel hedefler doğrultusunda kurulmuş bir parti olduğunu düşünüyorum.

- Şu anda 2024’e çalışmaya başlayan yanlış yapar. Şu anda yerel seçimi düşünen yanlış yapar. 2023’te mevcut yönetim tekrar gelirse, Türkiye’nin geleceğini öngöremiyorum, düşünemiyorum. Bunu bir kenara bırakıp ‘Büyükşehir şu olacak, meclis üyesi bu olacak’ derseniz yanlış olur. Cumhurbaşkanlığını kaybettiğin zaman, her şeyi kaybetmişsin demektir. O nedenle öncelik Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Yerel seçim diye bir gündemimiz olmamalıdır.

- Herkesin aklını başına toplaması lazım. Bizim, ittifakı ve oy tabanını genişleterek, Cumhur ittifakının oyundan da oy alarak seçimi kazanmamız lazım. Aksini düşünen, ülkeye ve kendi tabanına ihanet eder.

- Kazım Kurt olarak, il ve ilçenin verdiği talimatlar doğrultusunda her görevi yerine getiriyorum. Köylere gidiyorum, sandık çalışmalarına bakıyoruz, eğitimlere bakıyoruz… Ben partiliyim, verilen görevi yaparım. Her partilinin bu şekilde görevini yaptığı takdirde başarı gelir.

- Bu yıl erken seçim bekliyordum ama bu ekonomik sıkıntı ve pandemiden dolayı ötelendi gibi zannettim önce. Fakat son bir ayki gelişmeler ve hükümetin aldığı kararlar değerlendirildiğinde, sanki erken seçim olabilir diye düşünüyorum. Muhalefet daha derlenip toparlanmadan, seçime gitmek isteyebilirler.

- (Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Kazım Kurt'un arasının bozuk olduğu iddiaları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ikiliyi barıştırma girişiminin sonuçsuz kaldığını açıklaması ile ilgili Ali Baş'ın sorusu üzerine...) Bir şey söylemem, o iş ayrı iş, burada konuşmam."

- (Yılmaz Büyükerşen ve 16 belediye bürokratının beraat ettiği ‘İhaleye fesat karıştırma’ dosyasındaki kararı uygun bulmayan Yargıtay, dosyayı geri gönderdi. Bu karara ilişkin sorulan soru üzerine...) İçişleri bakanımızın 'hukuk yok' dediği ülkeden ben de muhalif bir hukukçu olarak güvenmediğimi söyleyebilirim. O dönemde her türlü güç, FETÖ oyunları tezgahtayken, her türlü davanın çatısı çöktü ve yerel mahkeme beraat verdi. Üst mahkeme 5 yıl sonra kararı bozdu. Bu dava bitmez, 3 yıl sürer. Sonra en başa döner. Bu adil bir yargılama değildir. Bu davalar sürerken birkaç arkadaşımız hayatını kaybetti. Hukuk bu davada sınıfta kaldı, yönlendirmelere dayalı bir dava olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımızın üzerindeki şaibeyi devam ettirmek için, tehdit unsuru olarak kullanabilmek için yapılmış bir hamledir diye düşünüyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@