MHP İl Başkanı İsmail Candemir: Nebi Hatipoğlu ile et ve tırnak gibiyiz!

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e verdiği röportajda MHP Eskişehir'in Nebi Hatipoğlu başta olmak üzere AK Parti ile olan yakınlıklarını dile getirdi.

SİYASET 23.01.2024, 11:45 23.01.2024, 13:36
MHP İl Başkanı İsmail Candemir: Nebi Hatipoğlu ile et ve tırnak gibiyiz!

SÖYLEŞİ - DİLARA ADAK

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e konuştu. Candemir, yerel yönetimler seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunurken, Cumhur İttifakı adına da şu sözleri kaydetti: “Eskişehir'deki Cumhur İttifakı belki de Türkiye’ye örnek olacak bir birliktelik içerisinde. Biz gerçekten MHP olarak Eskişehir’de AK Parti’yle olan ilişkilerimizde, şu anda belli olan büyükşehir adayımız Nebi Hatipoğlu da başta olmak üzere, et ve tırnak gibiyiz.”

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Eskişehir ittifakını nasıl değerlendiriyorsunuz? Süleyman Reyhan’la ilişkiniz nasıl?

‘TEK PARTİ GİBİ ÇALIŞIYORUZ’

İSMAİL CANDEMİR: Eskişehir'deki Cumhur İttifakı belki de Türkiye’ye örnek olacak bir birliktelik. Biz gerçekten Eskişehir’de AK Parti’yle olan ilişkilerimizde, şu anda belli olan büyükşehir adayımız Nebi Hatipoğlu da başta olmak üzere et ve tırnak gibiyiz. Devamlı istişare halindeyiz. Ortak programlar yaptık. Bu dönemdeki çalışmalarımızda aldığımız kararlar doğrultusunda  ortak SKM’ler, ortak irtibat büroları... Her şeyi ortak yapıyoruz. İki ayrı parti gibi değil, tek parti gibi çalışıyoruz. Bunun zaten bugüne kadar ilk emarelerini herkes gördü. Bundan sonraki süreçte daha sık görecekler.

Yakın zamanda Eskişehir AK Parti İl Teşkilatında yönetim değişti. AK Parti’nin tanınmış isimleri söz konusu değişiklik sonrasında ağır eleştirilerde bulundular. Siz, AK Parti’de esen bu soğuk rüzgârı nasıl değerlendiriyorsunuz?

SEÇİM TEMPOSUNU KALDIRABİLECEK YÖNETİM VURGUSU

 İSMAİL CANDEMİR: AK Parti’nin kendi iç meseleleri. Zaten AK Parti’de yönetim değişmesinin nedeni de meclis üyesi olmak isteyen arkadaşların olması. Yoğun bir seçim dönemine gidiyoruz. Cumhur ittifakı olarak Eskişehir'deki hedeflerimiz büyük. 25 yıldır alamadığımız büyükşehir belediyesi başta olmak üzere alt belediyelerin hepsine talibiz. Tabii ki vatandaş neyi takdir ederse... Bu yükü, bu tempoyu kaldırabilecek, vakit ayırabilecek yönetimler oluşturabilmek için zaten AK Parti böyle bir yol seçti. Oradaki tercihleri kendi parti iç meseleleridir, çok bildiğimiz bir konu değil.

Cumhur İttifakı olarak hedeflerimiz var dediniz. Genel olarak bunlardan bahsedebilir misiniz?

‘GÖNÜL 15’TE 15 YAPMAK İSTER’

İSMAİL CANDEMİR: Tabii ki sonuçta siz kendinizi anlatırsınız, programınızı ortaya koyarsınız ve vatandaşın takdirini beklersiniz. Bunun içinde tabii ki bir hedef koyarsınız. Bizim Cumhur İttifakı olarak hedefimiz mümkün olan en çok sayıda belediyeyi alabilmek. Bu da tabii ki gönlümüz ister ki 15 belediyenin 15’ini de alalım. Ama sonuçta ortaya koyduğumuz performans, adaylarımızın gösterdiği performans, teşkilatların gösterdiği samimiyet ve çalışmayla vatandaş neyi takdir ederse o olacak.

Nebi Hatipoğlu’nun adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

‘İNŞALLAH BAŞARILI OLACAĞIZ’

İSMAİL CANDEMİR: Nebi Hatipoğlu’nun adaylığı, gerçekten özellikle Milliyetçi ülkücü hareket tabanında çok büyük bir sempatiğiyle karşılandı. Sahaya indiğimizde de gördüğümüz tablo oldukça umut verici. Kendisi samimi, sevdası Eskişehir olan, önce Eskişehir diyen, bu şehirde doğup büyümüş, bu şehre hizmet etmek isteyen bir arkadaşımız. Bizce çok olumlu, o sinerjiyi de yakaladık zaten. Yapılan çalışmalarda da topluma da aksetmeye başladı. İnşallah sonuca ulaşacağız diye bakıyoruz. Çünkü kendisi zaten kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdi. İnşallah başarılı olacağız.

Yılmaz Büyükerşen’in aday yapılmaması ve Ayşe Ünlüce’nin adaylığının ilan edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

BÜYÜKERŞEN’E TEŞEKKÜR ETTİ

İSMAİL CANDEMİR: Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’de bir değerdir. Bugüne kadar yaptığı her şey için kendisine çok çok teşekkür ederiz. Gerçekten ilk dönemlerinde Eskişehir'e değer katmış, Eskişehir'e hizmet etmiştir. Eskişehir’de herkesin hocasıdır. Hepimiz severiz, saygı da duyarız kendisine. Bir tercihte bulunmuş, tabii ki bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bulunacağı bir tercih. Ayşe Ünlüce Hanım'a da başarılar dileriz. Vatandaş takdir edecek, göreceğiz sonucu. Ama hocama da bugüne kadar Eskişehir'e verdiği hizmetler için teşekkür ederiz.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çifteler, Seyitgazi, Mihalıççık ve Alpu ilçelerinde çıkardığı adaylar hakkında neler söylemek istersiniz?

‘HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ’

İSMAİL CANDEMİR: Evet, adaylarımız netleşti. Gerekli çalışmaları yapmıştık, anket çalışmaları yapmıştık vatandaşta kimin daha fazla karşılığı var diye. Adaylarımız belli. Şu anda çalışmaya başladık. İnşallah Cumhur İttifakıyla birlikte hem 4 belediye ve diğer belediyelerin tamamına tabiyiz. Hep birlikte çalışacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi adına dört ilçede aday çıkarmak yeterli mi?

‘AL VER ÜZERİNE KURULMUŞ BİR İTTİFAK DEĞİLİZ’

İSMAİL CANDEMİR: Aslında ittifak olarak hareket ediyoruz biz. İttifak olarak olaya bakıyoruz. Bizim ittifakımız 15 Temmuz gecesi kuruldu. Al ver üzerine, pazarlıklar üzerine kurulmuş bir ittifak değil. Bizim öyle bir talebimiz de olmaz. Her zaman söylediğimiz, Başbuğ Atatürk'ün de söylediği gibi, mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Biz o pazarlıkların insanı değiliz. Üç tane belediye olmuş beş tane olmuş, az olmuş çok olmuş, o işlere girmeyiz. Bizim hedefimiz belli, önümüzdeki yüzyılı ‘Türk Yüzyılı’ yapabilmek. Türkiye’yi bölgesinde hak ettiği yere getirebilmek. Bu tip ideallere sahip partilerde ufak hesaplar olmaz, bizde hiç olmaz. Çünkü bizim kuruluş amacımız, gayemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkıp hizmet edebilmek.

Sayın Başkan, sohbetimizin sonuna geldik… Son olarak ne söylemek istersiniz?

‘ÖNCE ESKİŞEHİR DİYORUZ’

İSMAİL CANDEMİR: Eskişehir bizim için çok değerli, çok kıymetli. Yaptığımız tüm çalışmalar, aday belirleme süreçlerinde gösterdiğimiz hassasiyet, kıymetli olan bu şehri daha da kıymetlendirmek için. İnşallah, 31 Mart gecesinde alacağımız sonuçlarla Eskişehir’de yeni bir sayfa açıp Eskişehir'i hak ettiği yere getireceğiz. Eskişehir’de hemşerilerimizi hak ettiği hizmetlere kavuşturabilmek, Eskişehir'in markalarını ön plana çıkartıp hak ettiği noktalara getirebilmek hedeflerimiz. Çok büyük sorunlarımız var Eskişehir’de. İnşallah Merkezi Hükümet’ten de alacağımız desteklerle bu problemleri en kısa zamanda çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Önce Eskişehir diyoruz, çünkü biz bu süreçte de kimin kazanacağından daha çok Eskişehir ne kazanacak onun üzerine yoğunlaştık. İnşallah 31 Mart gecesi Eskişehir kazanacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@