banner194

Murat Özcan: Odunpazarı Belediyesi Karapınar'da hiçbir şey yapmadı!

Eskişehir'de AK Parti'liler Erenköy Mahallesi'nde toplandı, Karapınar Projesi'ni gerçekleştiremediği için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yüklendi...

SİYASET 24.09.2022, 18:06
Murat Özcan: Odunpazarı Belediyesi Karapınar'da hiçbir şey yapmadı!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Erenköy Mahallesi Muhtarlığı'nın önünde gazetecilerle bir araya geldi.

Mahalle Muhtarının da yer aldığı basın toplantısında; Huzur, Yenidoğan, Erenköy, Karapınar ve Alanönü mahallelerini içine alan Karapınar 2. Etap Projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Söz konusu mahallelerde dönüşüm yetkisinin tamamen Odunpazarı Belediyesi'ne ait olduğunu savunan AK Parti'li Murat Özcan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

TOKİ'YE İTİBAR SUİKASTI YAPILDI

"Huzur, Erenköy, Karapınar ve Alanönü mahallelerini içine alan bir proje bu. 2010 Yılında Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edilmiş. Birinci etabı belediye AK Parti'deyken tamamlanmış. Hatta en sorunlu olan alanda çalışma yapılmış. Belediye değiştikten sonra ise TOKİ’ye itibar suikastı yapıldı. TOKİ, lüks konutlar yapmakla suçlandı. TOKİ’nin şehre sokulmayacağı söylendi. Belediye, halkla irtibat bürolarını kapadı, kenara çekildi. Buna rağmen imar planı yapma yetkisi istediler. 2018’de imar planları yaptılar, biz de mecliste oy birliği ile onay verdik. İmar planında olan hataları söylememize rağmen kabul ettik ama mahkeme bu hatalardan dolayı planları iptal etti.

'PLANLARIN ÖNÜNÜ AÇTIK'

Yeni bir imar planı hazırladıklarını söylediler ve bu planı sadece teknik detayları ile meclise getirdiler. Buna rağmen biz yine oy birliğiyle onay verdik. Sonra Nabi Avcı Hoca’mızın önderliğinde TOKİ’ye gittik. Belediyenin yaptığı planlara itiraz edilmemesini, mahkemeye taşınmamasını istedik. Onlar da kabul ederek bu planların önünü açtılar. Şimdi o planların önünde tek bir engel yok. Madem çok iyi bir imar planınız var, buyurun yapın. TV’de '60 metrekare arsası olan herkese daire verilecek' diyorsunuz, sonra 'herkese nasıl daire verelim' diyorsunuz? Tüm bu sürecin sürüncemede kalmasının tek sebebi Odunpazarı Belediyesi’dir. 8 yıldır hiçbir şey yapmamasının hesabını herkes sormalı, biz soracağız. Hiç kimse çıkıp da 'AK Parti bizi engelliyor' diyemez. Bu yüzden Odunpazarı Belediyesi’ni icraata davet ediyorum"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Ali Haydar 1 yıl önce
Malesef Kazım kurt hiçbir iş yapmıyor. Ahmet Ataç olsaydı Odunpazarı da çoktan çözülürdü
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@