banner298

banner194

Nebi Hatipoğlu seçildiğinde ne yapacak? Tek tek anlattı

İYİ Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Nebi Hatipoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı... Hatipoğlu pek çok konuya ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı...

SİYASET 26.04.2023, 13:53
Nebi Hatipoğlu seçildiğinde ne yapacak? Tek tek anlattı

İYİ Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Nebi Hatipoğlu, Ramada Encore Otel’de düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı, milletvekili seçildiğinde öncelikli olarak yapacağı işleri anlattı.

İşte Nebi Hatipoğlu'nun konuşmasından satır başları:

'ESKİŞEHİRSPOR'U SÜPER LİG'E ÇIKARACAĞIZ'

- "Gezdiğim yerlerde herkes bana Eskişehirspor’u soruyor. Çok üzülüyorum olduğu duruma. 12 ilçeyi gezdim herkes Eskişehirspor’u soruyor. Ne olacak halimiz diye soruyorlar. İlk milletvekili açıklamada da söyledim. Eğer seçilirsem, ilk dönemimde Eskişehirspor’u 1. Lig’e çıkaracağıma söz verdim. Şimdi diyorlar ki nasıl olacak bu, nasıl yapacaksın. Söz verdim, yapacağım. Eskişehirspor için 15 Mayıs’tan itibaren çalışmaya başlayacağız. Eskişehirsporlu futbolcu ve yöneticilere sesleniyorum. Lütfen küme düşmesinler. 4 maç kazanırlarsa düşmeyecekler. Lütfen ligden düşmesinler, işimizi kolaylaştırsınlar. 15’inden sonra Eskişehirspor’da mevcut yönetimle olur, başka yönetimle olur veya mevcut yönetime takviyeyle olur, yeni bir yönetim oluşturacağız. Yeni yönetimle birlikte Eskişehir’in ve ülkemizin belli kaynaklarını Eskişehirspor’a aktaracağız. Eskişehirspor’u çok hızlı bir şekilde, yani öyle 10 yılda değil, hemen Süper Lig’e çıkaracağız. Çünkü ben gördüm ki Eskişehirspor Eskişehir’in en büyük markası ve bu markanın acilen üst liglere çıkarılması lazım. Seçildikten sonra 6 milletvekili ve belediye başkanlarımızla oturup acil eylem planı yapacağım. Eskişehirspor’u çok hızlı bir şekilde hak ettiği yere getireceğim. Söz. Kimseden para bulamazsam cebimden para vereceğim, yine de bu işi yapacağım."

'ÖLÜM YOLLARINA DİKKAT ÇEKTİ'

- "Eskişehir’in bitmeyen bir yol problemi var. Yol derken şehir merkezini es geçen bir çevreyolu projemiz var. Bu çevreyolunun çok hızlı bir şekilde yapılması için gece gündüz çalışacağım. Onun dışında bitmeyen bir Alpu Yolu var. Esprilere konu olmuş. Aşkımız Alpu Yolu gibi olsun, hiç bitmesin diyorlar. Aşkımızı bitireceğiz, o Alpu Yolu’nu Mihalıççık’a kadar bağlayacağız. Başka şansımız yok. Her gün ölümlü kazalar. Bu yol bitirilemedi, biz bu yolu bitireceğiz. Seyitgazi-Afyon-Kırka yolunu muhakkak bitirmemiz lazım. Sağ olsun Kadir Çalışıcı Valimiz belli bir seviyeye kadar bitirdi. Bölünmüş yolu Afyon’a kadar bağlayacağız. Böyle enteresan bir durum olmaz. Afyon’dan çift yol geliyor. Eskişehir il sınırı yazdığı yerde bitiyor. Bu olabilecek bir şey değil 2023’te. Ben Kırka’ya gittim 6 buçuk saat yol kapalıydı bir TIR devrilmiş. Orada da ölümlü kazalar oluyor. O yolu bitirmemiz lazım."

- "Seyitgazi’ye gelelim. Seyitgazi’de doğalgaz problemi var. Hala doğalgaz yok. Belli ilçelerde doğalgaz yok. Onların problemleri var. Bunları çözeceğiz."

'ÇİFTÇİLERİN PROBLEMLERİNE DEĞİNDİ'

- "Çiftçilerimizin en büyük problemi sulama. Eskişehir’in sulama problemini çözeceğiz. Kapalı sistem sulama sistemini. Her tarlaya eşit miktarda su gidecek şekilde bir sulama sistemini bitireceğiz. Biz Eskişehir diyoruz ki tarım şehri ama biz 2023’te sulama işini çözememişiz. Sulama sistemi başladığı ilk tarlada suların debisi çok iyi aşağıda su yok. Bu olabilecek bir şey değil 2023 Türkiye’sinde. Ankara’ya 1 buçuk saat uzaklıkta bir şehir olarak çiftçimiz sulama problemi yaşıyorsa, bunu siyasilerin bir oturup düşünmesi lazım. Bu sulama problemini muhakkak çözeceğiz."

- "Sanayide demiryolu problemimiz var. Bunun gibi birçok projemiz var. Bunları ivedilikle çözeceğiz ama ilk 4 acil çözülmesi gereken problem bunlar."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@