banner298

banner194

Numan Kurtulmuş: Eskişehir turizmde büyük mesafe kaydetti!

AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş Eskişehir'de konuştu... Kurtulmuş, Devrim Otomobili ve Eskişehir turizminden söz etti...

SİYASET 17.11.2022, 13:29
Numan Kurtulmuş: Eskişehir turizmde büyük mesafe kaydetti!

AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş bir takım temaslarda bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.

İlk olarak basın mensuplarıyla buluşan Kurtulmuş'a, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan eşlik etti.

Ülke genelinde gündemde olan pek çok konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Eskişehir ile ilgili de konuştu.

Kurtulmuş, şu ifadelere yer verdi:

DEVRİM OTOMOBİLLERİNDEN SÖZ ETTİ

"Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u da vatandaşa huzur ve güven veren göstergelerden biri olarak kabul etmek lazım. Hele de Togg'dan Eskişehir'de bahsetmek ayrı bir keyiftir. Şurada az ileride Devrim arabası 1961'de tamamen yerli mühendislerin yaptığı ve çalıştırdığı bir otomobil. Ama şunu da bir parantez açalım. Türkiye'nin sanayileşme tarihi aynı zamanda ihanet tarihidir. Ne ihanetler olmuştur. Onlardan biri de Devrim arabaları ihanetidir. Şeytanın aklına gelmeyecek işlerle Devrim arabaları maalesef akamete uğratılmış bir karanlık zihniyet tarafından yok edilmiştir. Yine TUSAŞ'ın devamı olarak buradaki TEI. Geçtiğimiz günlerde helikopter motorunun burada açılışını yaptınız. Hem Eskişehir hem de Türkiye için büyük bir çvünç vesilesidir. Ama Türkiye 1978'de İtalyan Tornado firması ile kendi yerli uçağını yapacakken, Türkiye'nin karanlık odasından gelen bir emirle Türk tarafı masadan kaldırılmıştır. Bu ihanetler olmasaydı Türkiye'nin ilk otomobilini 1961'de yapmış olacaktık. İlk savaş uçağımız 1940'lı yıllarda yapılmış olacaktı. Nuri Demirağ yaptı ama sürdürtmediler. Türkiye bu anlamda içeride de tüm engelleme ve ihanetleri bertaraf ederek yoluan devam ediyor. Tüm bunlar Türkiye Yüzılı vizyonumuzun bir parçasıdır. Milletimizin ortak vizyonudur. 

NABİ AVCI'YA ÖVGÜ

Tabii şimdi burada yanımda olmasa daha rahat konuşacağım. Nabi Avcı Hocamız Türkiye'de kültür, sanat, edebiyat alanlarında saysanız sayılı isimlerinden biridir. Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde de Türkiye nezrinde çok büyük çalışmaları oldu. Ama özellikle Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği ilan edilmesiyle, öncesinde ve sonrasında yapılanlarla Eskişehir turizm alanında büyük mesafeler kat etti. Eskişehir dokusu ve coğrafyası itibariyle turizmin gelişmesine çok uygun. Ben de Bakanlığım sırasında Nabi Hocanın bıraktığı yerden takip ettim. Eskişehir önemli bir aşama kat etti. Yeter mi yetmez. Yeter dersek geri düşeriz. Eskişehir turizm alanında da hedeflerini çok büyük koymalı, güçlü hedeflerle yoluna devam etmesi gerekir. Gelinen nokta iyi ve başarılıdır, ama çok daha ileriye götürmemiz gerek."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@