Nuray Akçasoy'dan flaş çevreyolu çıkışı! Zihni Bey...

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kanal 26’da yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programında çevreyoluna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 10.10.2021, 14:12 11.10.2021, 08:34
Nuray Akçasoy'dan flaş çevreyolu çıkışı! Zihni Bey...

Kanal 26 ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programına katılan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın “çevreyolu öncelikli sorun değildir” çıkışana atıfta bulunarak “çevreyolu sorunununu reddetmektense bir an önce düğmeye basılmalı” dedi.

BURSALI İŞ ADAMI, İŞ ADAMI DA...

Başkan Akçasoy, konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: “Bursa’da neden oldu çevreyolu? Bakın şimdi Bursa’ya. 10 yılını tamamladı belki de orada çevreyolu. Şimdi biz Bursa’nın içine girerek Yalova’ya ya da Balıkesir’e gidersek 45 dakika kaybediyoruz. Şimdi ne yapıyoruz? Çevreyolundan giderek, eğer merkeze girmek istemiyorsa vatandaş, çevreyolundan istediği istikamete gidebiliyor. Şimdi Bursa’da buna ihtiyaç var da Eskişehir’de niye ihtiyaç yok? Ben Zihni Bey’in bunu söylemesini anlayamadım. Bir ironi mi yapmaya çalıştı acaba diye düşündüm. Şimdi orada bir yoğunluk görüyoruz. Ben de araba kullanan bir insanım ve oranın halini iyi biliyorum. Ve orası bir çevreyolu değil şehrin içinde kalmış bir yoldur. O nedenle şunu istiyorum, Zihni Bey yapabilir mi acaba? İş adamlarının sanayi bölgesine gittiği gibi her sabah o da bir gitse ve her akşam iş çıkışı bir dönse. Sadece beş gün yapsa bunu. Bakın altıncı gün Tweet atmaya başlar ‘çevreyolu lazım’ diye. Çünkü canı yanan insanlar şu an öyle yapıyor. Arabalarının içinde işlerine gitmeye çalışıyorlar. Sabah altı buçuk yedilerde kalkıyorlar. Arabanın içerisinde bir sürü zaman geçiriyorlar, yakıt harcıyorlar boşu boşuna, ilerlemeyen trafik nedeniyle işlerine zamanında yetişemiyorlar, vakit kaybı oluyor… Ve her sabah ben okuyorum ki, sosyal medyadan iş adamlarımız ironi yaparak Teweetler atıyorlar. Şimdi onların hiç mi canı yok yani? Bursalı iş adamı iş adamı da, bizim iş adamımız iş adamı değil mi? Bizim iş adamlarımızın da, bizim Eskişehirlimizin de bir çevreyoluna ihtiyacı var. Bizim artık bu şehrin içerisine salınan bu gazlardan da kurtulmamız lazım. Otomobil, tır, kamyon, otobüsler; bütün bunların hepsi şehir içinden geçiyorlar ve dolayısıyla hava kirliliği de oluşuyor, bir de bu yönü var çevreyolunun. Bir de yan yolları yok, orada da çevreyoluna çıkarken bir araç, tehlike içinde çıkıyor. Bence çevreyolu sorununu reddetmektense bir an önce düğmeye basılmalı."

YILMAZ  BÜYÜKERŞEN'İN BANLİYÖ FİKRİNİ AKTARDI

Başkan Nuray Akçasoy, işçilerin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine ulaşımı konusunda da değerlendirmede bulundu. Akçasoy, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen yıllardır ne der? Şu Bozüyük’teki gibi bir banliyö hattı bizim organizeye de kurulabilir mi? Bence çok kolay getirilebilir. Bunun yanında bakın biz Sultandere’ye kadar bir tramvay hattı götürdük. Bunu biraz daha belki şimdi organizenin bir taraflarına götürme imkanı bulabilir miyiz? Ama orada da şu sorun oluyor: Mesai saatleri. Hani ona göre bir sistem kurulabilir belki. Belki ring seferleri yapılabilir. Belki Organize Sanayi Bölgesi ile belki bir başka yatırımcı bulunarak belki bir ek kredi alınarak yapılabilir bu iş. Tabii daha ne yapılması gerektiğine karar vermeliyiz önce. Ama daha o bölüme gelemedik. Çünkü hala biz çevreyolu sorun mu değil mi tartışmasındayız. Bu bir sorundur, Eskişehir için bir sorundur” diye konuştu.

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı, Eskişehir’de ölüm yolları olarak adlandırılan Alpu, Seyitgazi ve Sarıcakaya yolları için de “sorunları yok sayıp ötelemek bize bir fayda getirmez. Alpu, Seyitgazi, Sarıcakaya yolu bunca yıldır hala yapılmadı” ifadelerine yer verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@