O isimden Eskişehir'de AK Parti'yi karıştıracak açıklamalar!

AK Parti önceki dönem Tepebaşı İlçe Yöneticisi Resul Mülazimoğlu, Kanal 26 ekranlarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu... İşte ayrıntılar...

SİYASET 22.02.2022, 14:58 23.02.2022, 16:48
O isimden Eskişehir'de AK Parti'yi karıştıracak açıklamalar!

Kanal 26 ekranlarında Gazeteci Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan AK Parti önceki dönem Tepebaşı İlçe Yöneticisi Resul Mülazimoğlu, 2023'te yapılacak genel seçim ile 2024'te yapılacak belediye seçimini değerlendirdi; Yılmaz Büyükerşen, Celalettin Kesikbaş, Zihni Çalışkan, Dündar Ünlü, Burhan Sakallı, İbrahim Yılmaz Kaynarca, Hakan Çizmelioğlu, Ali Acar ve AK Parti'nin mevcut milletvekilleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'BÜYÜKERŞEN ADAY OLMAZSA AK PARTİ'NİN ŞANSI VAR'

AK Parti'nin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanmasının Yılmaz Büyükerşen'in tekrar aday olmamasından geçtiğini savunan Resul Mülazimoğlu, "Zihni Çalışkan teşkilatla birlikte iyi bir hava yakaladı, her gün muhakkak bir yere gidiyor, partimiz için çalışıyor. Şu anda biz sandık kurulu üyelerimizle, mahalle başkanlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla beraber topyekun seçimlere hazırız. Ben 2023’te milletvekili seçiminde AK Parti’nin yine Eskişehir’de iktidar olacağını düşünüyorum. Belediye seçimlerinde ise eğer Yılmaz Büyükerşen aday olmazsa ve AK Parti düzgün bir aday çıkarırsa Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti alır. Hatta en az bir de merkez ilçe alır. Sonuç itibariyle Yılmaz Hoca beş dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı. Şimdi böyle bir ismi eleştirmek yersiz olur. Doğal olarak bir daha aday olursa favori Yılmaz Hoca’dır. Ancak Hoca aday olmazsa ve AK Parti de ciddi bir aday çıkarırsa, Büyükşehir’de bir değişiklik olacağını düşünüyorum. Şimdi gerçekçi konuşalım; hem ekonomik kriz, hem pandemi var. Bu koşullarda biz AK Partililer şunu diyemeyiz: Biz hem Büyükşehir’i alacağız hem ilçe belediyelerini alacağız. Yani bu söylem çok gerçekçi olmaz. Önce 2023 seçimlerinde başarı yakalayıp, 2024’te de elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

CELALETTİN KESİKBAŞ SESLERİ

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş'ın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabileceğini de söyleyen AK Partili Mülazimoğlu, "Celalettin Kesikbaş, göreve geldikten sonra Eskişehir sanayisine önemli katkılar sundu. Özellikle Eskişehir sanayisinin ihracat rakamlarının yükselmesinde ciddi payı var. Sayın Kesikbaş’ın sanayi ile şehir bütünlüğünü de sağladığını söyleyebilirim; aynı zamanda yenilikçi, vizyon sahibi. Tanınırlığı da günden güne artıyor. Bu anlamda Kesikbaş’ın, AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğini düşünenlerdenim" dedi.

'MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ MİYADINI DOLDURDU'

AK Partili Mülazimoğlu, tartışma yaratacak bir çıkış da yaptı. AK Parti'nin mevcut milletvekillerinin bir daha aday olmamaları gerektiğini savunan Mülazimoğlu, şunları söyledi: "Yeni dönemde Eskişehir’de yeni isimlerin milletvekilliği yapacağını düşünüyorum. Mesela Zihni Çalışkan aday olabilir, Burhan Sakallı aday olabilir, Dündar Ünlü’nün aday olma ihtimali yüksek. Bu söylediğim isimler AK Parti’de güçlü isimler. Bu isimlerin aday olmalarının, yeni dönemde AK Parti’ye çok şey kazandıracağını düşünüyorum. Artık mevcut üç milletvekilimiz miyadını doldurdu bence. Mevcut üç milletvekilimizin artık ben AK Parti’ye bir şey kazandıracağını düşünmüyorum. Yeni isimler gelmeli artık. Ve yeni seçilecek milletvekillerimizle, yeni bir vizyonla, 2024 belediye seçimlerinde ciddi bir atak yapabileceğimizi düşünüyorum."

'YANLIŞ TERCİHLER BAŞARISIZLIĞA GÖTÜRDÜ'

AK Parti önceki dönem Tepebaşı İlçe Başkanı Resul Mülazimoğlu; İbrahim Yılmaz Kaynarca, Ali Acar, Hakan Çizmelioğlu isimlerinin ilçe belediye başkanlıklarına aday olabileceklerini de sözlerine ekleyerek, "geçtiğimiz belediye seçiminde yanlış tercihlerden dolayı bir başarısızlık söz konusu. İnşallah bu sefer bu hataları yapmayız" diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@