Prof. Dr. Ayşen Gürcan: Eskişehir yeni bir şey denemeli

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “Eskişehir kendi akışına bırakılmamış. Önüne setler konmuş, patinajlar yaptırılmış. Olması gereken gelişim seyrini tutturamamış. Eskişehir yeni bir şey denemeli, beş yıllığına daha iktidara gelmiş hükümetin adayı olan Nebi Hatipoğlu’nu başkan seçmeli, böylelikle hak ettiği gelişmişliğe ulaşmalı” dedi.

SİYASET 23.01.2024, 12:03 23.01.2024, 12:07
Prof. Dr. Ayşen Gürcan:  Eskişehir yeni bir şey denemeli

Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e özel açıklamalarda bulunan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, AK Parti hükümetinin Eskişehir’e büyük yatırımlar getirdiğine vurgu yaparak, “hükümetimiz diğer illere nazaran Eskişehir’e daha fazla yatırım yapmasına rağmen Eskişehir’de kendini değiştiremeyen bir yapı oluşmuş. Bunun da bence en önemli sebebi aynı yönetim anlayışıyla ve şehrin büyümesini istemeyen ve hizmeti de halk için değil de halka rağmen yapan ve daha kendi doğrularınca yapan bir anlayış var. Ben yaptım oldu anlayışı... Nasılsa kazanıyoruz da demişler… Evet hep belediyeyi ellerinde tutabilmişler…” diye konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERKEZE SIKIŞMIŞ’

“Eskişehir’deki incelemelerim sonucunda gördüm ki altyapısı olmayan mahalleler var. Büyükşehir Belediyesi köyler dahil tüm şehre hizmet etmesi gerekirken sadece kent merkezine sıkışıp kalmış” diyen Prof. Dr. Gürcan, “yolları olmayan, suları akmayan köylerle karşılaştım. Keza Eskişehir coğrafi konumu ve sanayi yatırımları ile nüfus çeken bir şehir. Ama bu nüfusu barındırabilecek bir imar sorunu var. Trafik sorunu var ve giderek büyüyor. Şehir büyüyor, nüfus artıyor, araç sayısı artıyor ancak yollar hiç değişmemiş. Benim gördüğüm bu şehir gelişmeyi çok hak ediyor. Çevresindeki Afyon’a, Kütahya’ya, Bilecik’e baktığımızda hükümetle uyumlu yerel yönetimlerin paslaşarak o kadar güzel işler yaptıklarını görüyoruz ki. Bir anlamda birbirini suçlayan bir yapıya da girilmiş Eskişehir’de. Yerel yönetim demiş ki bunu hükümet yapsın, hükümet demiş ki bazı konularda bizim görevimiz değil… Ve arada kalan hep şehir olmuş, Eskişehir halkı olmuş bence” ifadelerine yer verdi.

‘ESKİŞEHİR HALKI CUMHUR’U TEST ETMELİ’

AK Partili Gürcan Eskişehir’in CHP’li belediyeler yüzünden büyüyemediğini de savundu. Gürcan, “bence Eskişehir yeni bir şey denemeli. Beş yıllığına tekrar iktidara gelmiş bir hükümet var. Hükümetin partisi ve Cumhur ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu ve yine Cumhur İttifakı adaylarının merkez ilçelerin belediye başkanı olduğu bir yeni yönetimi bu şehir halkı bence bir test etmeli. İhtiyacı da var. Yani Eskişehir kendi akışına bırakılmamış. Önüne setler konmuş, patinajlar yaptırılmış. İç turizmde kendi doğal olanaklarıyla merkez haline gelmiş ama buna rağmen olması gereken gelişim seyrini tutturamamış. Eskişehir’e günübirlik gelen herkes Eskişehir çok sevimli diyor. Evet, içinden nehir geçen bütün şehirler baş şehir olmuştur. Avrupa’nın şehirlerine bir bakın. Bu çok güzel ilahi bir olanaktır, coğrafi bir olanaktır aslında. Öyleyse Eskişehir büyümesi ve genişlemesi gerekirken maalesef büyümeyi sağlayamamış. Ve sağlayamamasının tek nedeni de bence yerel yönetim” dedi.

‘HİÇBİR ZAMAN İDEOLOJİK PARTİ OLMADIK’

AK Parti’nin hizmet ve eser siyaseti yapan bir parti olduğunun da altını çizen AK Partili Gürcan, “hep söylerim biz ideolojik bir parti hiç olmadık. Bizi karşı cenah hep kodlamaya çalıştı ancak hayır öyle değil. Bu 22 yıllık sürece bir bakın, biz hep problemleri çözen gelişime açık ve kendi öz kaynaklarını da geliştirmek isteyen bir hükümet olduk, her alanda. Örneğin özellikle savunma sanayide dışa bağımlı bir ülkeydik. Bugün kendi tankını, helikopterini, uçağını üreten bir ülke haline geldik. Ve dışarıdan öyle mühendis ithal etmedik. Ve bunların tümünü kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Dolayısıyla Eskişehir’de de yerel yönetim anlamında bir kere hizmet ve eser siyasetinin yansıması AK Parti ile birlikte kesin görülür. Nitekim Odunpazarı’nı aldığımız dönemde yapılan işler hala bugün şehrin büyümesini sağlayan faydalı girişimler olarak anılıyor. Dolayısıyla Eskişehir sadece imar açısından değil, sanayisiyle kendi öz kaynaklarıyla ve üniversiteleriyle birlikte bir bilim üreten merkez haline de gelebilir. Sadece öğrenciyi çekmekle kalmaz bilim insanlarını da çeker. Ve bu şehri pek çok açıdan diğer şehirlere örnek hale getirir AK Parti belediyeciliği” ifadelerine yer verdi.

‘ESKİŞEHİR İSİM YAPMIŞ BİR ŞEHİRDİR’

“Bakın iddia ediyorum, AK Parti belediyeciliğiyle beraber bir beş yıl sonra bu şehir öyle gelişecektir ki tanıyamayacaksınız, buna inanıyorum” diyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu şehir sonuçta isim yapmış bir şehir; futbol takımı Eskişehirspor’la, Türk Dünyası Kültür Başkentliğiyle, birçok etnik yapıyı kendi içerisinde harmanlamış ve farklılıkların ahengini göstermiş. Aynı zamanda Cumhuriyet şehridir Eskişehir. Yani Cumhuriyetin tüm olanaklarını kendi içerisinde kendine çekebilen bir şehir. Ama son yirmi yıldır bu özelliklerin sığ kaldığını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde AK Parti belediyeciliğiyle bu durumun sona ereceğini düşünüyorum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@