banner298

banner194

Saadet Partisi Eskişehir'den iktidara enflasyon eleştirisi!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Kadir Ateş, hayat pahalılığı üzerinden iktidara yüklendi...

SİYASET 10.04.2022, 12:39
Saadet Partisi Eskişehir'den iktidara enflasyon eleştirisi!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Kadir Ateş, yaptığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan ayının adeta olmazsa olmazlarından Ramazan pidesi... İllere ve çeşitlerine göre fiyatlar değişiyor fakat ortalamasını aldığımızda; bir aile iftar ve sahur için sadece ikişer tane Ramazan pidesi alsa; günlük yaklaşık 30 Lira, bir ayda 900 lira! Bu parayı nasıl ve nereden karşılayacak? Yine aynı şekilde tek tek satılan sebzelerin fiyatları, pazar tezgahlarındaki fiyat etiketleri; zorlu bir kışın ardından zorlu bir Ramazan ayı geçireceğimizi gösteriyor. 1 domates, 1 salatalık, 1 patlıcan ve 1 biber; bakıyorsunuz; toplam 20 lira tutmuş.. Tanesi 5 liradan, kilosu 20 liradan az bir şey kalmamış pazar tezgahlarında...Bir esnafımız yazmış sattığı domateslerin üzerine; "MAALESEF 20 TL!" Üreten çiftçi üzgün, satan esnaf üzgün, alan ve alamayan vatandaş üzgün ve perişan....Buna sebep olan iktidar ise vurdumduymazlığa devam ediyor!

"Yüksek Enflasyon; Milletin Ekmeğine Göz Dikmenin Daniskasıdır" 

Cumhurbaşkanımız ise; "milletin ekmeğine göz dikenlere müsamaha göstermeyeceklerini" söyleyerek, hedef şaşırtmaya çalışıyor. Milletin ekmeğine göz dikmenin daniskası yüksek enflasyona sebep olmaktır! Bir yerde enflasyon varsa orada mutlaka gelir adaletsizliği vardır ve orada zenginin daha zengin fakirin daha fakir olması kesin sonuçtur. İşte Erdoğan hükümeti, Türkiye’yi içine soktuğu yüksek enflasyon sebebiyle milletin ekmeğine göz dikmiştir. İnsanlar, sahurda sofraya ne koyacaklarını, iftarı neyle açacaklarını düşünüyorlar ve yoksulluk her geçen gün büyüyor. Mutfak tüpünün fiyatı 300 lirayı geçti. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar bir asgari ücretli, 2825 lira olan maaşıyla 25 mutfak tüpü alabiliyorken; bu yıl maaşı %50'lik artışla 4250 lira olmasına  rağmen sadece 14 tane alabiliyor. Şimdi soruyoruz: 2825 mi büyük 4250 mi? Düşen sadece paranın değeri mi, yoksa düşen aynı zamanda alın teri ve emeğin de değeri midir?

"Bugün Asgari Ücretin Kaç Lira Olması Gerekirdi?" 

İşte alım gücümüzün dramatik düşüşüne bir başka örnek daha: Geçen sene Mart ayında domatesin kilosu ortalama 4 lira civarındaydı; bir asgari ücret tutarı ile o zaman 700 kilo domates alınabiliyordu... Şimdi ise 1 kg domates en düşük 20-25 lira, yerine ve cinsine göre 35-40 liralara kadar çıkıyor. 25 lirayı baz alırsak; bugün bir asgari ücretle sadece 170 kilo domates alınabiliyor, maalesef... Hangi ürünü ele alırsak alalım, hepsinde durum aşağı yukarı aynı... Akaryakıt, ayçiçek yağı, patates, salatalık, et, ekmek; hiç fark etmez... İktidar, asgari ücretlilere %50, memur ve emeklilere %30'lar seviyesinde maaş zammı vereceğine; herhangi bir ürüne maaşları endeksleseydi, ancak o zaman insanımızın alım gücünü koruyabilirdi. İşte az önce verdiğimiz domates örneği... Geçen seneki 700 kilo olan alım gücüne ulaşması için bu yıl asgari ücretlinin maaşının en az 17 bin 500 lira olması gerekirdi. İşte bu da bizim her zaman ifade ettiğimiz, asgari ücrette hedefin yoksulluk sınırı olması gerekliliğini göstermektedir.

"Erdoğan, Gençlerimizi Hiper enflasyonla Tanıştırdı" 

TÜİK’in açıkladığı son rakamlar bile, Erdoğan hükümetinin ülkemizi içine soktuğu darboğazı tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Enflasyon %61’lik  oranıyla son 20 yılın zirvesini yenilemiş oldu. Bağımsız araştırma gruplarının rakamları ise çok daha vahim bir tabloyu gözler önüne seriyor.  "Dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasında girmeyi" vadederek iş başına gelen, genç kuşakların eskileri bilmediğini ifade ederek onlara durmadan 70’lerin kuyruklarını anlatan Erdoğan, ömründe Ak Parti’den başka iktidar görmemiş gençleri hiper enflasyonla tanıştırdı. Türkiye’nin %30’u “ciddi maddi yoksunluk” yaşıyor. Türkiye, yoksunluk endeksinde Avrupa’nın zirvesinde; aslında buna dibinde demek daha doğru olur. Ki bu rakamlar, krizin derinleştiği 2021 ve 2022 istatistiklerini içermiyor. Herhalde son 2 yılın verilerini dahil edersek, Türkiye’nin nasıl bir tükenmişlik içinde olduğu çok daha vahim bir şekilde karşımıza çıkacaktır.

"Erdoğan Yaşam Koçu Olsaydı Başarılı Olurdu" 

Değerli arkadaşlar; ekonomide vahim tablo ortadayken, Erdoğan ise son günlerde verdiği tavsiyelerle bizleri epey şaşırtıyor doğrusu... Manda yoğurdu, kestane balı, hurma ve yulaf ezmesinden oluşan şifa iksirinden sonra; gençlere verdiği tavsiyelere de kızsak mı gülsek mi bilemedik doğrusu.. "Şöyle güzel aromalı bir kahve, sonra Türkiye'yi mutlaka gezin, hatta o da yetmez şöyle bir dünya turu yapın" diye tavsiyelerde bulunuyor... Şehrimiz öğrenci şehri. Gençler, bayramda ailelerinin yanına memleketlerine gidecekleri otobüs biletinin fiyatlarını kara kara düşünüyor; Cumhurbaşkanımız dünya turundan bahsediyor. Tur tavsiyelerine hiç girmiyorum bile ama gençler sadece günde 1 kez şöyle arkadaşlarıyla güzel aromalı bir kahve içseler, aylık 1000-1500 lira tutuyor... Erdoğan; her 3 gençten 1'inin işsiz olduğu, enflasyonun üç haneli rakamlara yaklaştığı, milyonlarca insanımızın da açlık ve yoksulluk sınırının altında bir gelirle hayata tutunmaya çalıştığı ülkemizde bu tavsiyeleriniz bizi hayrete düşürüyor.

"Nereden nereye? "One minute" çıkışından, Ankara'da Herzog'u şaşalarla karşılamaya" 

Son olarak İsrail ile normalleşme çabalarına değinmek isterim... Katil İsrail devleti, mübarek Ramazan ayında Kudüs'te alçakça saldırılarına devam ediyor ve Müslümanları kendi mekanlarında katlediyor. Bölgede gerilimi ısrarla ve inatla tırmandırıyor. İsrail ile normalleşme sevdasına düşmüş olan bugün ki iktidar, Filistinlileri kınar hale geldi.  Mazlumları, her gün tehdit altında yaşayan insanları kınar hale geldi; Allah'tan korkun! Bu nasıl bir mantıktır? Zalimi değil, mazlumu kınayacaksınız! Neden? Zalim güçlü, belki bana bir faydası olur diye mi ! Ama emin olun, mazlumun âhı derin çıkar, Cenâb-ı Hakk tarafından alınır bu, karşılıksız kalmaz!  Nereden nereye? "One minute" çıkışından, Ankara'da Herzog'u şaşalarla karşılamaya ve şimdi de Ramazan günü Filistinli Müslüman kardeşlerimizi kınamaya varan bir savrulma! Filistinli Müslümanlar ve katil İsrail devleti arasındaki bu denklemde, durduğunuz yeri lütfen bir defa sorgulayın...

"Sizin samimi ve dürüst bir iç muhasebeye ihtiyacınız olduğu kanaatindeyiz"

Siz gideceksiniz, ama böyle giderse maalesef bu millet çok sıkıntı çekecek. Bizi esas üzen budur. Çünkü kendi düşen ağlamaz! Siz hata yaptınız, hatanızın da karşılığını görürsünüz; ama sizin yaptığınız hatanın bedelini Allah rızası için bu millete ödetmeyin! Bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza katılımınız için sizlere teşekkür ediyor, ekranları başında bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyor, hayırlı günler diliyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@