banner298

banner194

Serkan Can Zengin'den Eskişehir'de seçimleri etkileyecek açıklama!

Eskişehir'in milletvekili sayısı 7'den 6'ya düşmüştü... Peki, 2023 seçimlerinde tekrar 7'ye çıkacak mı? TÜGİAD Başkanı Serkan Can Zengin açıkladı. İşte detay...

SİYASET 13.12.2022, 12:46 13.12.2022, 13:39
Serkan Can Zengin'den Eskişehir'de seçimleri etkileyecek açıklama!

2021 yılında yapılan nüfus sayımına göre, Eskişehir'in milletvekili sayısı 7'den 6'ya düşmüştü. 2024'te yapılacak genel seçimlerde Eskişehir'in kaybettiği 1 milletvekilini kazanması için kritik günler başladı. 31 Aralık'ta yapılacak olan nüfus sayımı, illerin milletvekili sayılarını belirleyecek. Bu noktada ikametgahını Eskişehir'e aldırmayan öğrenciler için son 18 gün kaldı.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, tüm kişi ve kurumlara çağrı yaparak, Eskişehir'in milletvekili sayısını tekrar 7'ye yükseltmek için öğrenci merkezli ortak çalışma yürütmeye davet etti.

Başkan Zengin, şu ifadelere yer verdi:

'TEMSİLİYETİN AZALMASI ESKİŞEHİR'E KATKI SAĞLAMAZ'

"Eskişehir, 2021 31 Aralık sayımına göre 1079 kişiyle bir milletvekili kaybederek 7'den altı vekile düştü. 2022 31 Aralık'taki nüfus sayımına göre yeni vekil dağılımı yapılacak. Eskişehir'deki bütün dinamiklerin yedi vekili tekrar yakalamak için çalışmaya başlamasını istiyoruz. Temsiliyetin azalması Eskişehir'e fayda sağlamaz. Belediye başkanlarına, oda başkanlarına, milletvekillerine, üniversitelere, esnafa çağrı yapıyoruz çalışma noktasında. 

ÖĞRENCİLERLE, MUHTARLARLA VE ESNAFLARLA BULUŞACAKLAR

Burada en büyük unsur öğrenci. İkametgahlarını almamış öğrenciler olabilir. Biz onları çok seviyoruz. Tüm öğrencilerin Eskişehir'e ikametini almalarını rica ediyoruz. E Devletten bu işlem rahatlıkla ve ücretsiz yapılabiliyor. Ama bu bir çaba işidir. Tüm dinamiklerin bu işin üzerine gitmesini istiyoruz. Son 18 gün. Eskişehir'in hemşeri derneklerine de çağrı yapıyorum. Hafta başında öğrenci kulüp yöneticileriyle bir araya geleceğiz. Öğrencilerin yoğun olduğu mahallelerdeki esnafı bilgilendireceğiz. Afiş çalışması yapacağız. Hemşeri dernekleriyle iletişime geçeceğiz. Öğrencilerin yoğun olduğu mahallelerdeki muhtarlarla da iletişime geçmek için adım attık bile. Biz TÜGİAD olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Herkesi ve tüm kurumları iş birliğine davet ediyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@