Serkan Ortatepe'den ekonomi çıkışı

Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu açlık ve yoksulluk sınırı verilerini yorumladı...

SİYASET 31.01.2023, 12:23
Serkan Ortatepe'den ekonomi çıkışı

Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Buna göre açlık sınırı 2023 Ocak’ta 8 bin 864 TL olarak açıklandı. 8 bin 506 TL olan asgari ücret maalesef açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücrete vatandaşlar ilk olarak Şubat ayının ilk haftasında ulaşacak. Ancak alacakları maaş açlık sınırının altında olacak.

Ocak ayında zincir marketler genellikle zam yapmadılar. Şubat ayının ilk gününden itibaren zam yağdıracaklar. Görünen köy kılavuz istemez. Bu memlekette doğal gaz ve elektriğe aylık ortalama 2 bin lira ödeniyor. 6 Şubat’ta okullar yeniden açılıyor. Aileler için ciddi masraf kalemi demek. Alım gücü her geçen gün azalıyor, Şubat ayında da azalmaya devam edecek. Bu ülkenin çok büyük kısmı asgari ücretle çalışıyor, yani yoksul. Eskişehir’de bir bardak çay 5 lira oldu. Bir simit 5 lira. Maalesef demir paraların bir hükmü kalmadı. Piyasada alabileceğiniz ürünler 5 liradan başlıyor. Semt pazarına cebine 100 lira koyup giden bir vatandaşımız pazar çantasının yarısını dolduramadan dönüyor.

Halk artık seçim gününü bekliyor. Halk her şeyin farkında. Ucuz siyasi numaralara kanmıyor. Yenilik Partisi olarak iktidara geldiğimizde düzelteceğimiz ilk şey ekonomi olacak. İşsizliği sıfıra indirmek için çalışacağız. Üreten bir Türkiye sloganımızı gerçeğe dönüştüreceğiz. İthal eden değil, bol bol ihracat yapan bir ülke olacağız.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@