Ses Partisi Lideri Ayhan Bilgen: Eskişehir örnek şehirlerden!

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen Küçük Millet Meclisi’nin programına katılmak üzere Eskişehir'e geldi. Bilgen, program öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı.

SİYASET 03.12.2022, 16:28
Ses Partisi Lideri Ayhan Bilgen: Eskişehir örnek şehirlerden!

Küçük Millet Meclisi’nin programına katılmak üzere Eskişehir'e gelen Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, program öncesinde medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Genel Başkan Bilgen'den önce açıklama yapan Ses Partisi Eskişehir İl Başkanı Kasım Karakaş, “Bizim için anlamlı bir gün, sayın genel başkanımız bizi kırmayarak Eskişehir’e geldi. 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle tüm engelli kardeşlerimize selamlar gönderiyorum. Ülkemizde engeller halen kalkmış değildir” dedi.

'KUTLAMAKTAN ÇOK ANLAMAYA İHTİYAÇ VAR'

Karakaş'tan sonra açıklamalarda bulunan Genel Başkan Bilgen, özel günlerin anlamının önemine değinerek, Dünya Engelliler Günü'ne vurgu yaptı. Bilgen, “bazı günleri kutlamaktan çok anlamaya ihtiyacımız var. Bizde bir teamüldür, Türkiye ve Dünya ölçeğinde belli günlerde, belli sorun alanları ve mağdurları hatırlarız sonra onları bir yıl adeta unuturuz. Engelliler konusu yılda bir kez hatırlanacak konu olamaz. Bir ülkede yüzde 10’dan fazlası engelli kategorisinde yaşayan varsa ise o ülkede engelliler ile ilgili sorunların hiç unutulmaması, hergün gündemde olması ve çözüm ortaya konması gerekiyor. Engelliler merkezi ve yerel yönetimleri ilgilendiren bir konudur. Engellileri hayata zorlaştıran uygulamalara bazen belediyeler ve merkezi yönetim kanunumuz, kültürümüz ve alışkanlıklarımız yapacağımız basit bir sorumluluğu ortaya koymadığımız için onlara hayatı zehir edebiliyoruz. Toplumsal kültür açısından empati yapmayı başarmalıyız” diye konuştu.

'SİYASET GEÇİM KAPISI OLMAMALIDIR'

Ayhan Bilgen Türk siyasetine ilişkin görüşlerini de açıklayarak, “siyaseti siyasetçilerden kurtarmayı, Türkiye siyasetini partilerin particilik yaparak geçinenlerin tekelinden kurtarmayı, Türkiye için hayati öneme sahip bir kritik tercih olarak görüyoruz. Siyaset kimse için bir geçinme kapısı olmamalıdır. Bir toplumsal sorumluluktur. Siyasetçiye olan güven gittikçe azalıyor. Kavga ve kutuplaşma dilinden siyaseti kurtarabilirsek, siyaset sivilleşir, demokratikleşir, insanileşir, eşit insan eşit yurttaş anlayışı ile herkes hizmetlerden yararlanır” dedi.

'ESKİŞEHİR ÖRNEK ŞEHİRLERDEN'

Konuşması sırasında Eskişehir'i yöneten belediyeleri de değerlendiren Ses Genel Başkanı Ayhan Bilgen, şu ifadelere yer verdi:

"Eskişehir, sosyal alanlar açısından örnek şehirlerden. Sivil demokrasi ve birlikte yaşam kültürü var. Eskişehir'e ilk geldiğimden yıllardan bu yana barışçı, çoğulcu, hoşgörü ortamı görüyorum burada ve bu anlayış Türkiye için bir şans."

'SORUNLAR SİLAHLA DEĞİL UZLAŞMAYLA ÇÖZÜLMELİ'

HDP'den ayrılıp neden Ses Partisi'ni neden kurduğuna da açıklık getiren Genel Başkan Bilgen, silahlı ve kavgacı siyasetten yana olmadığını, sorunların barışcı ve uzlaşmacı yollarla çözülmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@