banner298

banner194

Sivrihisar'da bu lojmanlar çürümeye terk edildi!

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, atıl vaziyette bulunan devlet lojmanlarını gündeme taşıdı...

SİYASET 13.12.2022, 16:08
Sivrihisar'da bu lojmanlar çürümeye terk edildi!

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, atıl vaziyette bulunan devlet lojmanlarını gündeme taşıdı.

Başkan toptaş yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"​04.01.2022 Tarihinde ilçemizde boş ve atıl durumda bekletilen kamu lojmanlarının kiraya verilmesi veya satılması konusunda basın açılaması yaparak gereğinin yapılmasını istemiştim. Ancak üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yıllarca boş bekletilen bu lojmanlar için hiçbir işlem yapılmaması bizleri derin endişeye sevk etmiştir. 

​İlçemizde Mal Müdürlüğüne ait oturulabilir vaziyette 12 adet lojman yaklaşık 20 yıldır boş bekletilmekte, gün geçtikçe bu lojmanlar kullanılamaz hale gelmektedir. Yine Adalet Bakanlığına bağlı 6 adet, Tarım Bakanlığına ait 12 adet lojman yaklaşık 15 yıldır kullanılmamakta ve kaderine terk edilmiş vaziyettedir. Bakımlı ve site içinde Millî Savunma Bakanlığına ait 40 adet lojman bulunmakta ancak bunların yarıdan fazlası boş bekletilmektedir.

İlçemizde konut sıkıntısı yaşanmakta olup, kiralar da 3000-4000 TL arasında seyretmektedir. Vatandaşlarımız, bilhassa ilçemize görev yapmaya gelen memurlarımız, öğretmenlerimiz ev bulmakta zorlanmakta ve çok yüksek kiralara ev tutmak zorunda kalmaktadırlar. Ev bulamayanlar her gün Eskişehir’e gidip gelmektedirler. Hal böyle iken kamu lojmanlarının boş bırakılması ve çürümeye terk edilmesi vicdanları sızlatmaktadır.

​Devletimizin o yok dönemlerde vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle yaptığı bu binaların ilgisizlik ve vurdumduymazlık nedeni ile boş bırakılıp bakımsızlıktan harabeye dönmesi ilçe halkı olarak bizleri derinden üzmektedir. ​Son yıllarda yaşanan büyük ekonomik kriz nedeni ile zor günler geçiren ülkemizde vatandaşlar kiralık ev bulamamakta, bulanlarda yüksek kira ödemeye maruz kalmaktadırlar. Bu nedenle atıl bekletilen bu lojmanların bu içler acısı hali vatanını, milletini seven herkesi derin düşünceye sevk etmektedir. Bu binaların en kısa sürede vakit geçirmeden bakımları yapılarak öncelikle ilçemize görev yapmaya gelen memurlarımıza, öğretmenlerimize kiraya verilmesi bu yapılamıyorsa satışının yapılarak milli servetimizin heba olması önlenmelidir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@