Sol Parti Eskişehir'den fahiş fatura tepkisi!

Sol Parti Eskişehir İl Başkanlığı, yüksek elektrik faturalarından hükümeti ve elektrik şirketlerini sorumlu tuttu, imza kampanyası başlattı. İşte ayrıntılar...

SİYASET 16.02.2022, 17:23
Sol Parti Eskişehir'den fahiş fatura tepkisi!

Sol Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bu adil olmayan faturaları reddediyoruz! Yüksek oranlı enflasyon karşısında düşük ücrete, düşük gelire mahkûm edilen halkımız, bir de yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemek zorunda bırakılıyor. Üretilen elektriğin üretim maliyetinin neredeyse 4 katı tutarında fiyat evlerimizde ödediğimiz faturalara yansıtılmaktadır. Bunun nedeni elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesidir. Yani birkaç özel şirket; üretiminde herhangi bir katkısı olmamasına rağmen; tamamen kamunun malı olan enerji hatlarını ve elektrik dağıtımıyla ilgili olan tüm ekipmanı kullanarak sadece sayaç okuyup, fatura keserek üretilen elektriğin 4 katı tutarında tüketiciden fatura tahsil ederek haksız kazanç elde etmektedir. AKP iktidarı ekonomik sıkıntı içinde yaşam kavgası veren halkımızı bu yandaş enerji şirketlerinin insafına bırakmıştır. Bu bir soygundur!

İnsanlığın ve doğanın ortak mirası olan enerji günümüzün yaşam koşullarında gıda, barınma, sağlık, eğitim gibi temel insan hakkıdır. Dolayısıyla kazanç elde etme aracı olarak kullanılamaz. Enerji hizmeti de bir kamu hizmeti olarak sunulmalıdır. Bu nedenle öncelikli taleplerimiz şunlardır:

- Zamlar derhal geri çekilmelidir.

- Konutlarda; elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır.

- Enerji­ bi­r i­nsan hakkıdır; faturasını ödeme güçlüğü çekenlerin elektriği­, gazı ve suyu kesilmemelidir.

- Kalıcı çözüm için enerji­ şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır.

Enerji dağıtım hizmetini özel şirketlere vererek halkın bu şirketler tarafından soyulmasına neden olan iktidar, tarife değişiklikleri gibi göstermelik önlemlerle halkı aldatmaktadır. Kesin çözüm enerji hizmetlerinin bir insan hakkı olarak kâr kaynağı olmaktan çıkarılarak kamusal hizmet olarak sunulmasıdır. Bunun için de haksız kazanç elde eden enerji dağıtım şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. Böylece 100 TL’lik faturalarımız 25 TL’ye düşecektir.

Yüksek enerji faturalarıyla halkın üzerinden haksız kazanç elde eden enerji şirketlerinden davacıyız. Bunun için SOL Parti olarak tüm Türkiye’de halkın desteğini almak için Şubat başından itibaren imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Halkın desteği ile 24 Şubat Perşembe günü zamların ger­i çekilmesi­ için enerji­ şirketlerine DAVA açıyoruz. Davaya destek olmak için SOL Parti Eskişehir il örgütü olarak Şubat başından itibaren Eskişehir’in çeşitli noktalarında açmış olduğumuz imza stantlarımızla imza kampanyasına katılmış bulunmaktayız. İmza kampanyasına halkımız büyük ilgi gösterdiği gözlerden kaçmamaktadır. Kampanyamız devam etmektedir. Stantlarımıza ulaşamayan yurttaşlarımızın partimizin web sitesi (solparti.org) üzerinden de imza kampanyasına katılmaları mümkündür.

Topladığımız bu imzaları 20 Şubat 2022 Pazar günü saat:15.00’te Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde yapacağımız kitlesel basın açıklamasıyla genel merkezimize göndereceğiz. Tüm halkımızı yapacağımız bu basın açıklamasına da katılım sağlayarak destek vermeye çağırıyoruz. Birlik olalım k­i gücümüzü görsünler; birlik olalım k­i bu halkın bir avuç enerji­ şirket­ patronuna boyun eğmeyeceğini­ anlasınlar."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@