Sosyal demokratlar arasında iç savaş!

Gazeteci Ali Baş, Sağlı Sollu Haber ile Eskişehir İlk Haber gazetesine özel değerlendirmede bulundu. Baş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin analizini yaptı...

SİYASET 09.01.2024, 11:58 09.01.2024, 19:25
Sosyal demokratlar arasında iç savaş!

Ekonomi Gazetesi Bölge Temsilcisi Ali Baş ile bu hafta gerçekleştirdiğimiz söyleşide son bir haftada Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde meydana gelen gelişmeleri konuştuk. Baş; Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt arasındaki gerilimi “Eskişehir’de sosyal demokratlar arasında bir iç savaşın başlayacağının seslerini duyuyor gibiyim” şeklinde yorumladı. İşte Ali Baş'ın, Sağlı Sollu Haber ile Eskişehir İlk Haber gazetesine yaptığı özel değerlendirme. 

Bir yılı daha geride bıraktık. Size iyi yıllar dileriz Ali Bey. Gündemi sıkı takip eden deneyimli bir isim olarak aklınızda ne kaldı?

ALİ BAŞ: Çok teşekkür ediyorum. Bende Eskişehir İlk Haber gazetesi çalışanlarına, yöneticilerine ve okurlarına iyi yıllar diliyorum. 2023’de ne yazık ki neşeli haberlerimiz pek olmadı. Depremin acısını hala içimizde hissediyoruz. Eskişehirliler olarak ise Eskişehirspor’un tarihinde ilk kez amatör kümeye düşmesini sanırım uzun yıllar boyunca unutamayacağız.

Seçimlere artık 3 ay kaldı. Ancak Eskişehir’in adayları henüz belli olmadı. Bir de ortak Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın birlikte yaptığı bir açıklama var. Sizce Eskişehir’de CHP içerisinde bir cepheleşme mi var?

ALİ BAŞ: Özellikle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın ‘düşman kardeşler’ olduğunu bilmeyen yok. Yeni değildir. Kökleri çok eskiye dayanıyor. Sabah saatlerinde Odunpazarı Belediyesi tarafından bir haber servis edildi. Sosyal Demokrasi Derneği tarafından Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın ikincisinin Odunpazarı Belediyesi ev sahipliğinde Eskişehir’de yapılacağı belirtildi. Konuşmacıların sıraları bile belirlendiğini bu basın bülteninden öğreniyoruz. Öğle saatlerinde Büyükşehir Belediyesi basın bürosundan Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç imzalı ortak bir açıklama gönderildi. Açıklamada altını çizdiğim bir kelime var. “Emrivaki”

Bu kelimeyi biraz açar mısınız?

ALİ BAŞ: Şöyle deniyor, açıklamada: “Dayanışma ve birliktelik ruhu ile hareket ettiğimiz Eskişehir’de, emrivaki ile düzenlenen organizasyonlar kent geleneğimize yakışmadığı gibi yerel yönetim ilkelerimiz ile de uyuşmamaktadır.”

Görünen o ki Eskişehir’in ayarları ile oynanmak isteniyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu açıklamaya kısaca yanıt verdi: “Bu etkinliği biz değil CHP Genel Merkezi iş birliğiyle Sosyal Demokrasi Derneği düzenliyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bizden yer talebinde bulundular. Ben hiçbir gerginliğin içinde olmam!”

‘KAZIM KURT SAĞDUYULU’

Bu açıklamaya göre Büyükerşen ve Ataç’ın sözlerinin Kurt’a yönelik değil de CHP Genel merkezine yönelik olarak okumak gerekir. Eskişehir’de sosyal demokratlar arasında bir iç savaşın başlayacağının seslerini duyuyor gibiyim. Kurt, sağduyulu yaklaşıyor. Doğru da yapıyor.  Ancak, CHP Genel merkezi gerginliği daha da arttırıyor… Adeta yangına körükle gidiyor.  

Peki ne yapmalı CHP Genel merkezi?

ALİ BAŞ: Verdiği kararı bir an önce açıklamalı. Kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Adayını belli etmeli ve Eskişehir gerginlikten uzaklaşmalı…

Sohbetimizin sonunda biraz siyasetin dışına çıkmak istiyorum… Eskişehir Başarı ödüllerinde jüri üyesiydiniz. Organizasyona ilişkin bir değerlendirme yapar mısınız?

AKDEMİR İLE YÜKSEL’E ÖZEL TEŞEKKÜR

ALİ BAŞ:  Jüri üyesi olmak benim için gurur verici bir olay. Hem keyifli hem de oldukça zordu. Finale kalan adayların belirleneceği son toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Hak edene ödülleri vermek için ince elenip sık dokundu. Çok çekişmenin yaşandığı kategoriler olduğu gibi oy birliği ile belirlediğimiz kategoriler de oldu. Eskişehir Başarı Ödülleri’nin Eskişehir’de bir ihtiyaç olduğuna hep birlikte tanık oluyoruz. Böyle organizasyonlar şehre canlılık ve hareket getiriyor. Ahmet Can Akdemir ve meslektaşımız Soner Yüksel bu organizasyonu başarıyla yürütüyorlar. Kendilerini bir kez daha kutluyorum. Ödül gecesi de kelimenin tam anlamıyla harika oldu. Eskişehir’in adına yakıştı…

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@