Tepebaşı Belediyesi önünde istifa sesleri: Ahmet Ataç ne diyecek?

Tepebaşı meclisinde gerçekleşen olaya ilişkin tartışma büyüyor. Hakan Çizmelioğlu ile Mustafa Birsen Tepebaşı Belediyesi önünde ses yükseltti. İstifa istendi...

SİYASET 02.06.2021, 16:11 03.06.2021, 08:59
Tepebaşı Belediyesi önünde istifa sesleri: Ahmet Ataç ne diyecek?

1 Haziran'da Eskişehir Tepebaşı Belediyesi meclis toplantısında yaşanan olaya ilişkin ardı ardına açıklama yapılıyor. Son açıklama, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ile Tepebaşı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Birsen'den geldi.

Meclis toplantısı sırasında CHP Meclis Üyesi Turgut Doğandor, Ayasofya imamının Atatürk'e hakaret ettiği iddiasını kınamak istemiş, AK Partili meclis üyeleri ise "konumuz Tepebaşı" diyerek Doğandor'a tepki göstermişti. Bunun üzerine bir diğer CHP'li meclis üyesi Hasan Hüseyin Bolat da AK Partililere tepki göstermişti. AK Partili meclis üyeleri ise Hasan Hüsetin Bolat'ın kendilerine hakaret ettiğini savunarak meclisi terk etmişlerdi. AK Part Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'da, dün yaptığı açıklamayla Hasan Hüseyin Bolat'ı istifa etmeye davet etmişti. CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ise AK Parti'ye yüklenerek "saptırma ve mağduriyet yaratma taktiği uyguluyorlar" dedi.

Bu açıklamaların ardından AK Partililer Tepebaşı Belediyesi önünde toplandı.

Grup adına Hakan Çizmelioğlu ile Mustafa Birsen konuştu.

Başkan Çizmelioğlu, şu ifadelere yer verdi:

'İSTİFASINI İSTİYORUZ'

"Dün CHP’li meclis üyesi arkadaşımızın maalesef ki haddini, hukukunu, terbiyesini ve ahlaki sınırı aşan bir seviyede meclis üyesi arkadaşlarımıza ağıza alınmayacak, hadsiz bir kelimeden, küfürden dolayı buradayız. Bu yapılan davranış siyasetten öte bir insanlık suçudur. Çünkü bu siyasetten öte bir ahlak suçudur. Çünkü bu siyasetten öte, bir mecliste bu zamana kadar hiç yaşanmamış bir ahlak seviyesinde  tehditle yaşanmış olayı burada aktarmak istiyoruz. Buradan hemşerilerimize sesleniyoruz: Bu ahlaksızlığın takipçisi olacağız. Hukuki kurallar çerçevesinde yargı yolunun açık olduğunu ve yargı sürecini takip edeceğimizi sizlere belirtmek istiyoruz. Bu yapılan ahlaksızca konuda meclis üyesi arkadaşlarımızın özür dilemesine rağmen bir hukukçu olduğunu söyleyen bir ilçe başkanı da maalesef bu yaşanan olayı desteklediğini söylüyor. Ben buradan bu arkadaşı da maalesef ki esefle kınıyorum. Bu konuyla alakalı arkadaşlarımız Belediye Başkanı Ahmet Ataç’la da görüşecek. Biz bu arkadaşımızın istifasını istiyoruz. Eğer bu ahlaksızca davranışın arkasında durulursa bizim gönlümüzde şu olur: Demek ki bu mantığın savunucusu olunduğu ortaya çıkacaktır."

Grup Başkan Vekili Mustafa Birsen'in açıklaması ise şöyle:

'AYDOĞMUŞ VE CHP'LİLER ÖZÜR DİLEDİ'

"Böyle bir hadsizliği şu ana kadar hiçbir meclis toplantısında yaşamadım. Olaya tepki göstermek adına meclisi terk ettikten sonra arkadaşlarımızla beraber durum değerlendirmesi için grup odasında toplandık. Bu esnada hem meclisi yöneten CHP’li Erdoğan Aydoğmuş, hem akil diyebileceğimiz makul CHP’li arkadaşlarımız meclis grup odasına gelerek ‘arkadaşlar biz bu arkadaşımızın yaptığı hadsizliği kınıyor bunun adına sizden özür diliyoruz, lütfen meclise devam edelim’ şeklinde teklifleri oldu. Bizde bu doğru yaklaşım nedeniyle 2’nci birleşim için meclis salonuna girdik. Bununla beraber mecliste, kabul edilemez ifadeleri kullanan CHP’li meclis üyesi arkadaşımız özür dileyeceği yerde bize tehditler savurarak tekrar hakaretler etti. Bunun üzerine meclisi ikinci kez terk ettik. Teşkilat olarak böyle bir olayın yaşanması şehrimizde ve bölgemizde üzüntü vericidir. Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ın ve belediye yetkililerinin bu konuyla ilgili mutlaka önlem alacaklarını düşünüyoruz. Biz bu hadsizliği yapan arkadaşımızın meclis üyeliğinden derhal istifa etmesini talep ediyoruz. Bununla birlikte hukuki olarak tüm şartları zorlayacağımızı beyan ediyorum." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@