TMMOB'den 28 Mayıs çağrısı!

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu tarafından 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklama yapıldı.

SİYASET 26.05.2023, 16:12
TMMOB'den 28 Mayıs çağrısı!

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu adına açıklama yapan Duygu Karaca, şu ifadelere yer verdi:

"14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi sonucunda, siyasi partilerin ittifakları ile Meclis aritmetiği değişmiş; yalnız kadınları "sahiplendirmeyi" hedefleyen, 6284 sayılı Kanun ve kadının miras hakkına göz diken Hüda Par ile milli eğitimde "ahiret öncelikli eğitimi" uygulayacaklarini belirten Yeniden Refah Partisi gibi kadın düşmanı iki parti Meclise girmiştir. Kadını ötekileştiren, ikinci sınıf insan olarak gören, gerek çalışma hayatı ve gerekse sosyal yaşamdan kopararak ev içine hapsetmeye çalışan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Kadına yönelik şiddetle mücadelede en güçlü dayanağımız olan 6284 sayılı Kanunda düzenleme yapmak isteyen mevcut iktidar tarafından da desteklenen bu anlayış, önümüzdeki günlerde hepimizi büyük tehlikelerin beklediğini göstermektedir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez ikinci tura kalan bir seçim sürecine gidiyoruz. 14 Mayısta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde , Meclis çoğunluğu cumhur ittifakının lehine görünse de uygulanan Başkanlık rejiminde bu çoğunluğun bir önemi bulunmamaktadir. Zira Bakan, Vali, rektör, yargı mensuplari vb. atamaları, toplumsal yaşamımızı ilgilendiren pek çok Karar ve Kararname Cumhurbaşkanı tarafından bir gece yarısı imzalanmış ve ülke tek adam rejimi ile yönetilmistir.

Yaşanan ekonomik kriz, halkin giderek yoksullaşması, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin hız kesmeden devam etmesi, erken yaşta evliklikler, örtbas edilmek istenen cemaat yurtlarında taciz ve cinsel saldırılar artık dönüşüm ve değişimin gerçekleşmesinin bir zorunluluk haline geldiğini göstermektedir. İşte tam da bu nedenle, 28 Mayıs pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi özellikle biz kadınlar ve çocuklarımız için son derece önemlidir.

Bu ülkenin yurttaşları ve kadınlar olarak yaşamlarımıza yönelik tehlikelerin farkındalığıyla 28 Mayısta sandığa gitmeliyiz. Eşitlik için, haklarımız ve hayatlarımız için, nafaka ve miras hakkımız için, 6284 sayılı Kanun için, demokratik ve sosyal hukuk devletinde yaşama irademizi ortaya koymak için bu ülkenin tüm yurttaşları olarak hepimizin sandığa gitmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu olarak; değişimi destekliyor, demokrasiye, eşitliğe, hukukun üstünlüğüne inanıyor, tüm vatandaşlarımızı oyumuza ve sandığımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@