Utku Çakırözer'den iktidara fon tepkisi!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2022’den bu yana alınan 9.2 milyar Euroluk AB fonlarının amacına yönelik kullanılmadığını iddia etti...

SİYASET 02.12.2022, 16:07 02.12.2022, 16:53
Utku Çakırözer'den iktidara fon tepkisi!

Avrupa Birliği’ne aday ülkeler için 2021-2027 yılları için öngörülen 14 milyar avroluk Katılım Öncesi Yardım Fonlarından (IPA) Türkiye’nin yararlanmasına ilişkin uluslararası anlaşma dün TBMM  Genel Kurulu’nda kabul edildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Kaderin cilvesi işte! Bugün bu iktidar milyarlarca Euroluk yeni AB fonu kullanmak için Meclis’e uluslararası anlaşma getirdi” dedi.

2022’den bu yana alınan 9.2 milyar Euroluk AB fonlarının amacına yönelik kullanılmadığını iddia eden Çakırözer, “Milyarlarca Euro, trilyonlarca lira fon kullanıyorsunuz ama Türkiye AB üyeliğinde ileriye değil geriyi gidiyor. Çünkü siyasi irade AKP, yani saray rejimi gerçek anlamda bu projelerin arkasında durmuyor. Demokrasisi güçlü, yaşam standardı güçlü bir Türkiye istemiyor. Gazeteciler tutuklu, protestolar yasaklı, dernekler kapatılıyor, AİHM kararlarına uyulmuyor! Böyle bir ortada hangi fonu alırsanız alın AB’ye üyelik gelmez” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@