Utku Çakırözer ses yükseltti: Sivil toplumdan elinizi çekin!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasını eleştirdi...

SİYASET 17.04.2022, 14:17 18.04.2022, 16:15
Utku Çakırözer ses yükseltti: Sivil toplumdan elinizi çekin!

Türkiye'de kadınlara yönelik cinayet ve saldırılarla mücadele etmek için kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne ‘Kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ suçlamasıyla kapatma davası açıldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasına Meclis’te tepki gösterdi. TBMM’de uluslararası anlaşmaların görüşmeleri sırasında söz alan Çakırözer, “Biz burada, gece gündüz çalışarak bekleyen tüm uluslararası anlaşmaları bir günde geçirsek dahi bu iktidarın baskı politikaları sürdükçe dünyadaki itibarımızı düzeltmek adına bir arpa boyu yol gidemeyiz” dedi.

“ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE VEREN KADINLARDAN NE İSTİYORSUNUZ?”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne yönelik kapatma davasına tepki gösteren Çakırözer, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nu kapatmaya kalkıyorsunuz. Saray iktidarına sormak isterim, ne istiyorsunuz o platformdan? Adı üstünde kadın cinayetlerini önlemek için mücadele veriyorlar. Hem de yılda 400 kadın, erkek şiddeti sonucu katledilirken” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği üyelerinin Türkiye’nin birçok yerinde kadına karşı şiddet davalarının takip ettiğini ve ailelerle dayanışma gösterdiğini söyleyen Çakırözer şöyle konuştu:

“Bu kadınlar ne yaptı da kapatmak istiyorsunuz? Ben söyleyeyim; Tekirdağ'da, Samsun'da, Konya'da, Erzincan'da, tüm illerde adliye, adliye kadına karşı şiddet davalarını takip ediyor, acılı ailelerle omuz omuza mücadele veriyorlar. Kapatmak istiyorsunuz çünkü serbest bıraktığınız katillerin hesabını soruyorlar. Çünkü Özgecan, Şule Çet, Ayşe Tuba ve daha nice cinayetteki ihmallerin yani suç ortaklığınızın hesabını soruyorlar. Kapatmak istiyorsunuz çünkü İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkıyor, ‘vazgeçmiyoruz’ diyorlar. Ben de bu kürsüden onlar adına sesleniyorum: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun yanındayız ve asla yalnız yürümeyecekler.”

"SİVİL TOPLUMDAN ELİNİZİ ÇEKİN"

Türkiye’de sadece ifadesi nedeniyle sanatçılara, yüzlerce gazeteciye ve binlerce yurttaşa dava açıldığına dikkat çeken Çakırözer, “Türkiye eğer bugün kara parayla mücadele etmediği için gri listelerde ise bu, o hak temelli derneklerin faaliyetleri nedeniyle değil ki. Ya neden? İktidardaki yozlaşma yüzünden, uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara, 5'li çetelere, yerli yabancı oligarklara verilen imtiyazlar, onlarla çektirilen pervasız fotoğraflar yüzünden. Dolayısıyla, dernekler üzerinden sivil toplum üzerinden bu ceberut elinizi artık çekin” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@