banner298

banner194

Utku Çakırözer Yunus Emre Caddesinde!

CHP Milletvekili Utku Çakırözer Yunus Emre Caddesi’nde mobilyacıları dinledi. Çakırözer, “şartsız, koşulsuz tüm esnafımız desteklenmeli” diye konuştu.

SİYASET 20.06.2021, 14:39
Utku Çakırözer Yunus Emre Caddesinde!

Pandemi tüm sektörler gibi mobilya sektörünü de vurdu. Yasaklar ve düğün sektöründeki belirsizlik nedeniyle iş yapamayan mobilya sektörü esnafı, yeterli desteği alamamaktan dert yanarken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer pandemiden etkilenen mobilya sektörünün talep ve sıkıntılarını dinledi. Yunus Emre Caddesi’ne bulunan mobilyacıları tek tek ziyaret eden Çakırözer, mobilya sektörünün de koşulsuz, şartsız tüm desteklerden faydalandırılması çağrısında bulundu.

MOBİLYACILARI DİNLEDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, pandemiden etkilenen sektörlerden mobilya sektörü esnafını ziyaret etti. Mobilya satan mağazaların yoğun olduğu Yunus Emre Caddesi’ni ziyaret eden Çakırözer, mobilyacıların talep ve sıkıntıları dinledi.  

“GELİRİMİZ YÜZDE 90 DÜŞTÜ”

Mobilya sektörü esnafı hiçbir destekten faydalanamadığını dile getirirken, “Yasaklar, düğün sektöründeki belirsizlik bizleri çok etkiledi. Mobilya sektörünün müşterisi haftasonu gezebiliyor. Ama haftasonları sokağa çıkma yasakları uygulandı. Düğünlerin ne zaman yapılacağı belirsizdi. Gelirlerimiz yüzde 90 düştü. Buna rağmen çoğumuz kira, ciro desteği gibi desteklerden faydalandırılmadık” dedi.

“GÜNLERCE DÜKKANA GİREN OLMADI”

Şubat ayında kasasına sadece 5 bin lira girdiğini aktaran bir mobilyacı esnafı ise, “Şubat ayında sadece 5 bin lira kazandım. Ben bu 5 bin lira ile kiramı mı ödeyeceğim, borçları mı ödeyeceğim yoksa personelimin maaşını mı karşılayacağım. Günlerce dükkana giren olmadı. 30 yıl sonra ilk kez yüz değiştirme işi yaptım. En azından bizim gibi aile şirketlerine cirolarına göre yardım yapılmalı” diye konuştu. Mobilyacı esnafı hammadde fiyatlarındaki artışa da dikkat çekerken, esnafa verilen hibe desteğinden yararlanamadıklarını söyledi. Esnaf, “Desteklerde nace kodlarına göre düzenleme yapılmış ama onda da bir netlik yok. Kimimiz alıyor, kimimiz alamıyor” dedi.

KOŞULSUZ, ŞARTSIZ TÜM DESTEKLER VERİLMELİ

Ziyaretleri sonrasında iktidara çağrıda bulunan Çakırözer, koşulsuz, şartsız mobilyacı esnafının da tüm desteklerden faydalandırılması çağrısında bulundu. Çakırözer, “Pandemi mobilya sektörünü de etkiledi. Eskişehir’de Yunus Emre Caddemiz üzerinde çok sayıda mobilya satan dükkan var. Aylarca hem yasaklar hem de düğünler yapılmadığı için açık olsa da iş yapamadılar. Gelirleri yüzde 90’lara kadar düştü. Buna rağmen ne kira, ne ciro desteği alamadılar. Bazı mobilyacı esnafımız son açıklanan desteklerde de kapsam dışında bırakıldığını söylüyor. Esnafımıza kira desteği, vergi desteği verilmeli. Kredi borçları faizsiz en az 2-3 yıl ertelenmeli. Ayrım gözetmeksizin tüm esnafımıza gerekli desteğin verilmesi şart” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@