Yerel seçimlere son 76 gün

Yerel yönetimler seçimlerine hızla yaklaşılırken dört partinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. AK Parti’de Nebi Hatipoğlu, CHP’de Ayşe Ünlüce, İYİ Parti’de Melih Aydın, Zafer Partisi’nde Oğuz Beki adaylıkları ilan edilen isimler.

SİYASET 15.01.2024, 17:22 15.01.2024, 18:50
Yerel seçimlere son 76 gün

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimlerine sadece 76 gün kaldı. Bununla beraber partilerin aday belirleme süreci de bir hayli hızlandı. Özellikle CHP ile AK Parti cephesinde merakla beklenen Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu.

NEBİ HATİPOĞLU
AK Parti’de İdris Nebi Hatipoğlu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Hatipoğlu İYİ Parti’den milletvekili seçilmiş, ardından istifa edip AK Parti’ye katılmıştı.

AYŞE ÜNLÜCE
CHP’de ise bir dönem kapandı. Yılmaz Büyükerşen aday gösterilmedi. Ayşe Ünlüce Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Hukukçu olan Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevi yapıyordu.

MELİH AYDIN
İYİ Parti, Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklayan ilk parti oldu. Meral Akşener’in açıkladığı Melih Aydın, son genel seçimlerde milletvekili adayıydı. 

OĞUZ BEKİ
Zafer Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Oğuz Beki olarak belirlendi. Oğuz Beki özellikle Eskişehir’deki sığınmacılara karşı yaptığı söylemlerle dikkat çekiyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@