Yılmaz Büyükerşen'den Hal Camii çıkışı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hal Camii ile ilgili, "hiçbir zaman belediyemizde bir yıkım durumu söz konusu olmamıştır" dedi.

SİYASET 10.12.2022, 12:58 10.12.2022, 13:37
Yılmaz Büyükerşen'den Hal Camii çıkışı!

Eskişehir'de Hal Camii ile ilgili yıkım iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye meclisinde de gündeme gelen konu ile ilgili açıklamalar yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, şu görüşlere yer verdi:

'KİMSE CAMİYİ YIKMAYA TEŞEBBÜS ETMİYOR'

"Konu bir camiinin yıkılacağı iddiasıdır. Belediyede göreve gelmeden önceki çok eski yıllarda yapılmış bir camii var. Bu kalabalıkta sanırsınız ki bu cemaat o camide namaz kılıyor. 9'da birini alıyor ancak camii. Bu caminin de sahibi yoktur. Geçmiş yıllarda bu camii özel şahısların arazisine yapılmış. Bizden önceki dönemde yapılmış bir camiidir. Fabrikaları buradan taşırken de yıkılacak diye hiçbir beyan olmadı, şehir plancılığı açısından da gündeme gelmedi. Şimdi bir mesele haline getirilmek istenen bir konu çıktı. Hiçbir zaman belediyemizde bir yıkım durumu söz konusu olmamıştır. Sahiplerine yeni planlanan alana yapar mısınız diye sorulmuştur, yeni planlanan cami alanının biraz daha genişletilebileceği de belirtilmiştir. Hayır demişlerdir. Teknik adamlarımız ileride yine konu olabileceği için bir plan olsun demişlerdir. Kimse camiyi yıkmaya teşebbüs etmiyor. Milletvekili olmak isteyen bir muhterem kalabalık bir şov yapmıştır. Bu cemaatin bu camiye sığması mümkün değil. Bir siyasi konu ortaya atılmak ve siyasi ekmek çıkarmak istiyorlar. Bizden evvel ki dönemlerden beri buraya bir yer bulalım daha büyüğünü yapalım demişler. Bu camii ihtiyaca cevap vermekten uzak. Camiinin bir de estetiği, güzelliği olur. İsteyenler bizim asri mezarlıkta yaptığım camiiye bakabilirler."

ÖNERİ GETİRDİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'da konuya ilişkin düşüncelerini paylaştı. Özcan cami meselesine ilişkin getirdiği öneride, "ben diyorum ki, orası çevresi park olanı olacak şekilde ibadethane alanı yapalım ve satın alalım, oraya da yeni bir camii yapıp yolu da genişletelim" dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@