Yılmaz Büyükerşen'e zarar veriyorlar!

Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik’ten şok açıklamalar… Birsen, Süllü, Çakırözer, Usluer, belediyeciler, Tepebaşı, Hoca, Eskişehirspor… İşte detaylar…

SİYASET 13.06.2021, 18:51 14.06.2021, 11:53
Yılmaz Büyükerşen'e zarar veriyorlar!

Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, Kanal 26 ekranlarında Erhan Tuncel’in sorularını yanıtladı. Pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Tetik açtı ağzını yumdu gözünü.

EKREM BİRSEN ÜCRETSİZ MASKELERİ SATTI MI?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in, devletin esnafa dağıtılmak üzere Oda’ya gönderdiği maskeleri sattığını iddia eden Başkan Tetik, “Ben bu Esnaf Odaları Başkanına şaşırıyorum. Kendisini hayretle seyrediyorum. Yahu 20 yıl bir koltukta oturup da bir esnafı ziyaret etmez mi insan? Ben 5 yıldır esnafım, bir kere kapımı çalmadı. Başarılı Esnaf Odası Başkanı da var. Mesela Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, kapı kapı geziyor; Suat Er başarılı, Mehmet Çiçek başarılı, Ali Safa Şen başarılı. Ya Ekrem Birsen? Yahu sen Esnaf Odaları başkanısın. Ne işe yarıyorsun? Bakın ben buradan bir şey sormak istiyorum. Kulağıma kötü şeyler geldi. Devlet maske dağıtıyor. Devlet, Esnaf Odası Başkanı Ekrem Birsen’e maske veriyor. Esnaf Odaları başkanı maskeleri satıyor. Evet satıyor ve cenaze arabasıyla satıyor. Buradan bir kez daha kamuoyu adına soruyorum: Devlet sana maske verdi mi? Sen bu maskeleri esnafa dağıtacağın yerde sattın mı? Kardeşim, başkanlık arabaya oturup gezerek olmuyor ki. Nereye gittin, kimin derdini dinledin, hangi yardımları yaptın esnafa? Görev körlüğü var; adam gelmiş oraya çalışmıyor” dedi.

‘KRAVATINI TAKIP AYAKKABISINI BOYUYOR’

Eskişehir Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya’ya da çatan Sebahattin Tetik, “Su arabası sürenlerin, su taşıyanların üstüne başına bir bakın. Dedim ki: Bak kardeşim bu insanların üzerine bir şey ver, su dağıtıyorlar, su en önemli şeylerden biri, çalışanlar tertipli düzenli olsun. Yok arkadaş, yahu, anlamıyor. Ama kendisi kravatı takıp ayakkabıyı boyayıp giyiyor. Ver kardeşim çalışana elbise, paran mı yok? Yoksa biz alalım. Kardeşim çalışmayan bir yönetici ya da başkan varsa bıraksın gitsin. Ben olsam istifa ederim” diye konuştu.

JALE NUR SÜLLÜ’YE YÜKLENDİ

Geçtiğimiz hafta, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün CHP Ekonomi Masası heyetiyle gelen bazı milletvekillerine CHP il yönetimi ve belediye başkanlarıyla ilgili bir takım ifadeler kullandığı iddia edilmişti. Söz konusu iddiayı isim vermeden gündeme taşıyan Tetik, şu ifadelere yer verdi: “Geçen hafta bir milletvekilimiz gaf yaparak bir şeyler söylemiş. Ama ben bunu neye bağlıyorum biliyor musunuz? Atama milletvekili olmasına bağlıyorum. Bu Eskişehir’de atama milletvekilleri olduğu sürece, o kişiler bu gafları her zaman yaparlar. Birilerine sığınarak milletvekili olurlarsa böyle şeyler olur. Şimdi sen bir milletvekilisin. İnsanları kutuplaştırmayın, birleştirin. Senin milletvekili dediğin bu arkadaşımız, kendi mahallesinde delege olamamış. İnsan delege olamadıktan sonra milletvekili oluyorsa benim konuşmamın anlamı yok. Sen delege olamıyorsun, milletvekili oluyorsun. Niye? Atamayla olmuşsun çünkü. Buyurun ön seçim yapalım. Seçilemezler. Milletvekilliğini bırakın, muhtar seçilemezler muhtar. Bakın, birilerine sırtını dayayarak, birilerinin ismini kullanarak milletvekilliği yapılmaz. Eğer gücün yetiyorsa hodri meydan, koy kendi adını ol. İnsanlar çalışacak, sen oraya atama milletvekili geleceksin, ondan sonra da konuşacaksın. Esefle kınıyorum. Böyle bir şey olamaz. Öte yandan. Siz CHP milletvekili olmuşsunuz, 23 bin lira aylık alıyorsunuz, iki dönem yapanlar emekliliğiyle beraber 35 bin lira alıyor. Ama o milletvekili arkadaş partiye 1 lira bağış yaptıysa, makbuzunu görmek istiyorum. O ne verdiyse, ben 10 katını vereceğim. Partiye 1 liralık katkı yaptın mı yapmadın mı, açıkla. Böyle milletvekilliği olmaz. Önseçim şart olsa hiçbiri milletvekili olamaz. ‘Sen, sen, sen’ diyor, milletvekili oluyor. Doğru değil. Sayın Yılmaz Büyükerşen Hoca’ma saygı duyarız, ama… ‘Şu abim, bu abim’ diyor. Yok öyle bir şey, sen milletin vekilisin. ‘Şu belediye bu belediye’, yok öyle bir şey. Yok ‘öbür belediye’ diyor. Kimmiş öbür belediye? Öyle bir şey olur mu? Bir tutacaksın, eşit olacaksın. Sen insanları kutuplaştıramazsın. Atama milletvekili olursan ama işte böyle olur. Önseçim olmalı. Bir de, bu Eskişehir’de başarılı insanları sevmiyorlar kardeşim.”

UTKU ÇAKIRÖZER İLE İLGİLİ İDDİA DOĞRU MU?

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e de isim vermeden yüklenen Sebahattin Tetik, “23 bin lira para alıyor, Eskişehir’e geldiğinde belediyeleri arıyor, ‘bana kalacak yer ver’ diyor, ‘bana araba tahsis et’ diyor, bunları da bedavaya getirmek istiyor. Eskişehir’de bunlardan herkes rahatsız” dedi.

‘BÜROKRATLARI, YILMAZ BÜYÜKERŞEN’E ZARAR VERİYORLAR’

“Bazı kamu kurumlarında gelişi güzel atamalar… Mesela belediyelerde öyle… Üst düzey bürokratlar düzgün iş yapmıyorlar. Bazılarından güç alarak kendilerini ayrı bir konuma koyuyorlar. Bunlar yanlış şeyler. Çarkların doğru işleyebilmesi için doğru insanların, liyakatli insanların işin başında olması gerekiyor. Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de bir dengesizlik var. Ama bu dengesizliklerin seçimlerden sonra düzeleceğini düşünüyorum” diyen Başkan Tetik, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yöneticilerine de yüklendi. Tetik, “Büyükşehir Belediyesi’nde Sayın Hocam Yılmaz Büyükerşen’in bile haberi yok. Hoca’m Türkiye çapında bir insan öyle değil mi? Avrupa’da da öyle, yeri çok ayrı. Ama Büyükşehir Belediyesi’nde bürokratların da bazı yanlış işleri var. Hoca’mın haberi var mı yok mu bilmiyorum. Biz bunları biliyoruz ve yapmayın diyoruz. Çünkü Yılmaz Hocam’a zarar verirsiniz. Yanlış atamalar, yanlış işler, çok şeyler biliyoruz ve yapmayın diyoruz. Bu Hocam’a zarar verir. Yani Hocam’a dayanarak, Hocam’ın desteğini alarak bu işlere kalkışmayın. Yarın bu yapılanların çok büyük zararını görürsünüz. Hocam’ın haberi bile yoktur bu işlerden. Hoca bizim gururumuz, bizim nimetimiz. Herkes orda kendi kendine iş yapamaz. Yakında başka şeyler de açıklayabilirim” ifadelerini kullandı.

TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NDE NELER OLUYOR?

Avrupa Platformu olarak merkezdeki üç belediye başkanına da eşit yaklaşıklarına vurgu yapan Sebahattin Tetik, isim vermeden Tepebaşı Belediyesi yöneticilerine de yüklendi. Tetik, şunları söyledi: “Bazı belediyelerde zorluk çekiyoruz. ‘Biz sosyal belediyeciyiz’ diyorlar… Başkandan çok başkan olanlar var, onu söyleyeyim. Oranın memuru, oranın başkanı gibi olmuş. Ben platform başkanı olarak 2 sandalye alamıyorum. Ondan sonra milletvekili çıkıyor (Jale Nur Süllü’yü kastediyor), ‘falanca abim filanca abim’ diyor. Ben 2 sandalye alamıyorum, vatandaş ne yapsın? Kurumların içindeki üst düzey bürokratlar kendilerine göre sistem kurmuş. Böyle bir sistem olamaz. Bir seçimde değişim olsa hepsi gider zaten, duramazlar o koltuklarda.”

GAYE USLUER’E ‘KORONA’ SORUSU

Yakın zamanda CHP’den ayrılıp Memleket Partisi’ne geçen Gaye Usluer’e ilişkin de çarpıcı ifadeler kullanan Başkan Tetik, “Gaye Usluer’i severiz, sayarız, ama doğru yapmadı. Herkes Gaye Hoca için çalıştı, örgüt çalıştı, ama Gaye Hoca bir anda Muharrem İnce tarafına gitti. Gidebilir, saygı duyarım. Ama bir de şu var. Soruyorum: ‘Ben başkan vekiliyim’ diyor. Türkiye’de başkan vekili diye bir sıfat var mı? Vekil nedir? Vekil geçicidir; başkan yoksa, sen vekalet edersin. Kendisi parti sözcüsüyüm derse daha doğru olur. Pandemi döneminde Gaye Hocam kendinden çok söz ettirdi. Gaye Hocam, siz hastaneye gittiniz ve bir korona hastasını 100 metreden gördünüz mü? Merak ettim ve size soruyorum” şeklinde konuştu. 

EMİRDAĞLILAR VAKFI’NA 125 BİN TL

Emirdağlılar Vakfına da yüklenen Sebahattin Tetik, geçtiğimiz yıl vakfa 125 bin TL yardım yaptıklarını açıkladı. Tetik, şu ifadeleri kullandı: “Emirdağlılar Vakfı’nın yurtdışında temsilciliğini hayata geçirmiştik. Ben ve ekibim geçtiğimiz yıl vakfa 125 bin TL kadar yardım etmiştik. Ama gördüm ki her toplumda olduğu gibi Emirdağ toplumunda da bazı anlaşmazlıklar çıkıyor. Seçimlerden dolayı problemler çıktı. Vakıf mahkemelik oldu. O da bizim bir kuruluşumuz, orada görev de yaptım. Ama böyle sorunlar olmasaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Demek ki Emirdağ Kaymakamı ile Emirdağ Belediye Başkanı Avrupa Platformu’nu daha başarılı görmüş.”

‘ESKİŞEHİRSPOR’UN ANAHTARI PASPASIN ALTINDA’

Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik Eskişehirspor’a ilişkin de tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Tetik, “Biz zamanında bir aday çıkardık. Parayı da o zaman bulmuştuk. Nedense o zaman bize salonda bağırmışlardı. Şimdi o bağıranlar nerede? Ve şimdi ne diye bağırıyorsunuz? Hani ‘Sebahattin çık dışarı’ diye bağırıyordunuz ya? İşte, Sebahattin yine burada. Ne dediler bize? ‘Vay siz üye değilsiniz’ filan. Üyeyi bırakın şimdi. Siz diploması olmayan, bonservisi olmayan hocayla yönettiniz Eskişehirspor’u. Şimdi ne oldu? Eskişehir’i küstürdüler. Hani bağırıyordunuz ‘Eskişehirspor için ölürüz’ diye. Hani para? Kardeşim biz parayla gelmiştik. Bitirdiniz Eskişehirspor’u. Bana bağıranlar, şimdi ‘anahtarı valiye verelim’ diye bağırıyor. Ben bunu geçen yıl demedim mi? Orada bana diyorlardı ki ‘anahtar paspasın altında gel al.’ Şimdi de anahtar benim ofiste, paspasın altında, gelin verin valiye. Ben Eskişehirspor’u seviyorum. Ama şimdi kapısından geçmiyorum. Ama düzgün bir ekip gelirse maddi manevi yardımı yaparım” ifadelerini kullandı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@