Yılmaz Büyükerşen: Gelirler artıyor ama derde deva olmuyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Yılmaz Büyükerşen’e borçlanma yetkisi verilmesine ilişkin madde tartışmaya yol açtı...

SİYASET 15.06.2022, 21:34 16.06.2022, 17:48
Yılmaz Büyükerşen: Gelirler artıyor ama derde deva olmuyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e borçlanma yetkisi verilmesini içeren madde görüşülürken tartışma yaşandı.

İşte o maddenin özeti: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yurt içi bankalardan kredi ve teminat mektubu kullanması konularında her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu.

'HARCAMALAR AÇIK DEĞİL'

Meclise getirilen madde ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş, belediyenin borçlanmasına karşı olmadıklarını ancak harcamaların nereye ve hangi oranda yapılacağına dair açıklık olmadığı gerekçesiyle oylama sırasında grup olarak red oyu vereceklerini açıkladı.

Durmuş’un ardından konuşan CHP Meclis Üyesi İbrahim Arslan, borçlanma yetkisinin meclise getirildiği şekliyle kanunen alınmasında bir mahsur olmadığını, harcamanın nerelere yapılacağının ortaya konulduğunu savundu.

MAZOT FİYATINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

Arslan tartışmayı başka bir boyuta daha taşıyarak, “Büyükşehir Belediyesi neden borçlanmaya ihtiyaç duydu? Ülkedeki ekonomik durum göz önüne alınarak, akaryakıt giderleri göz önüne alınarak, elektrik gibi diğer enerji giderlerindeki artış göz önüne alınarak böyle bir talep meclisin huzuruna getirildi. Bu giderler karşısında yenilenebilir enerji kaynaklarının yaratılması amacıyla da bu borçlanma zorunlu olmuştur. Örneğin, Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık mazot ihtiyacı 5 milyon litre. 2021 yılında 5 milyon litrenin maliyeti yaklaşık 40 milyon TL. idi. 2022 yılı boyunca mazotun 30 TL'den sabit tutulduğunu bile varsaysanız, 5 milyon litre mazotun maliyeti 150 milyon TL. Aradaki 110 milyon farkın sorumlusu kim ve bu fark nasıl karşılanacak” diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN AK PARTİ'DEN DESTEK İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’de konuya ilişkin konuştu. Büyükerşen, belediyenin gelirlerinin arttığını ancak bu artışın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar karşısında hiçbir derde deva olmadığını, belediyenin bu nedenle borçlanma yetkisi istediğini, bununla beraber Eskişehir’e daha fazla hizmet etmek amaçlandığını ifade etti. Büyükerşen ayrıca, AK Parti grubunun, belediyenin Eskişehir’e kesintisiz hizmet edebilmesi için borçlanma maddesine evet diyeceğine inandığını da vurguladı.

AK PARTİ REDDETTİ AMA OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Konuşmalardan sonra Yılmaz Büyükerşen’e borçlanma yetkisini içeren gündem maddesi oylamaya sunuldu. CHP’li meclis üyelerinin kabul, AK Parti ile MHP meclis üyelerinin ret oyu verdiği gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@