Yılmaz Büyükerşen'in Ayşe Ünlüce planının perde arkası!

Ayşe Ünlüce’nin istifasının ardındaki gerçek ne? Yılmaz Büyükerşen neyi amaçlıyor? Ahmet Ataç ile Kazım Kurt yine karşı karşıya mı gelecek?

SİYASET 01.12.2023, 16:17 05.12.2023, 12:17
Yılmaz Büyükerşen'in Ayşe Ünlüce planının perde arkası!

SAĞLI SOLLU HABER - KULİS/ANALİZ

Yılmaz Büyükerşen’in en güvendiği isimlerden biri olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’nin istifasıyla beraber CHP kulisleri hareketlendi.

BÜYÜKERŞEN'İN NAMZETİ AHMET ATAÇ MI?

Kulislerde konuşulanlara göre Ayşe Ünlüce’nin istifası öyle alelade bir istifa değil. Yılmaz Büyükerşen’in hedefinde Ayşe Ünlüce’yi belediye başkanı yapmak, ancak Ünlüce’yi belediye seçimlerinde aday yaparak değil! Büyükerşen’in planına göre kendisi, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç yönettikleri belediyelere tekrar aday olacaklar. Ayşe Ünlüce’nin ise Tepebaşı Belediye Meclis üyesi adayı yapılarak meclis üyesi olması sağlanacak. Her şey yolunda gider ve belediyeler kazanılırsa, bir yıl sonra Büyükerşen belediye başkanlığından istifa edecek ve Büyükşehir’e namzet olarak Ahmet Ataç’ı ilan edecek. Yine her şey yolunda giderse Ahmet Ataç Büyükşehir Belediye Meclisi içerisinden seçilerek Büyükşehir Belediye Başkanı, Ayşe Ünlüce de Tebebaşı Belediye Meclisinden seçilerek Tepebaşı Belediye Başkanı olacak.  

EN BÜYÜK ENGEL KAZIM KURT

Fakat süreç içerisinde Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Ayşe Ünlüce’nin önündeki en büyük engel olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt görülüyor. Kurt ile Ataç’ın arasındaki gerginliği artık bilmeyen kalmadı. Bir süredir Büyükerşen ile Kurt’un da arasının iyiden iyiye açıldığını biliyoruz. Bu anlamda Kazım Kurt’un, Büyükerşen’in bu planına sıcak bakmayacağı söylenebilir. Bilhassa Büyükerşen’in, seçildikten sonra istifa edip namzet olarak Ahmet Ataç’ı göstermesine itiraz edecektir ve hatta kendisi de Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna adaylığını ilan edebilir. İlan etmese dahi Ataç’ın seçilmesi anlamında kılını kıpırdatmayacağı söylenebilir. Bu noktada Ataç’ın karşısına çıkacak muhtemel AK Parti adayının seçilme şansının olacağı gerçek.

Böyle bir ortamda Yılmaz Büyükerşen’in sağlığı elverirse Büyükerşen çıkıp şunu söyleyebilir: Evlatlarım birbirlerini yiyorlar, vaziyet buyken istifa etmem uygun olmaz, görevimin başındayım!

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@