CHP'li Çakırözer İlham Aliyev ile görüştü

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri parlamentolar arası ilişkileri geliştirmek amacıyla Azerbaycan’ı ziyaret etti.

SON DAKİKA 19.07.2023, 12:36
CHP'li Çakırözer İlham Aliyev ile görüştü

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri parlamentolar arası ilişkileri geliştirmek amacıyla Azerbaycan’ı ziyaret etti. Heyetin Azerbaycan Milli Meclisi üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan CHP’li Çakırözer, Bakü’den çifte mesaj verdi. Çakırözer, “Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin tarihçesi 100 küsür yıl önce başladı. Türkiye ile Azerbaycan iki devlet ama tek millet, tek yürektir.  Türk halkı dün olduğu gibi bundan sonra da kardeş Azerbaycan halkı ile tam dayanışma içinde olmaya devam edecektir” açıklamasını yaptı. Çakırözer konuşmasında KTTC’nin dünyaya tanıtılması için çağrıda da bulunarak, “Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sağladığınız katkılar için minnetttarız. Bunun daha ilerletilmesi ve KKTC’nin dünyaya tanıtılması beklentimizdir” dedi.

ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜLER

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu TBMM’nin Dışişleri Komisyonu üyeleri parlamentolar arası ilişkileri geliştirmek için Azerbaycan’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Heyet Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret ederken, Azerbaycan Milli Meclisi üyeleri ile bir araya geldi, Bakü’deki Türk Şehitliği ile Azerbaycan Şehitler Anıtı’nı da ziyaret etti.

Heyette yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Azerbaycan Milli Meclisi üyeleri ile gerçekleştirdikleri toplantıda Türkiye’nin iki devlet tek millet anlayışıyla Azerbaycan halkı ile tam dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

“İKİ DEVLET TEK MİLLETİZ…”

Çakırözer, şunları söyleri:

“Türkiye ile Azerbaycan iki devlet ama tek millet, tek yürektir. Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin tarihçesi 100 küsür yıl önce başladı. Eskişehir’den, Kayseri’den ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kahraman Mehmetçiğimiz Azeri kardeşleri ile omuz omuza savaştı, dayanışma gösterdi, şehit oldu. Hemen sonrasında bizim yanımızda sizler oldunuz. Bu ilişki güçlenerek devam edecek. Çünkü bu ilişki iki halkın kardeşliğine, can Azerbaycan kardeşliğine dayanmaktadır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir. Türkiye’de Azerbaycan sevgisi, Azerbaycanlı kardeşlerimize olan sevgi siyaset üstüdür. Türk halkı dün olduğu gibi bundan sonra da kardeş Azerbaycan halkı ile tam dayanışma içinde olmaya devam edecektir.”

Çakırözer, KKTC’nin dünyaya tanıtılması konusunda da çağrıda bulunurken, “Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sağladığınız katkılar için minnetttarız. Bunun daha ilerletilmesi ve KKTC’nin dünyaya tanıtılması beklentimizdir” dedi.

TÜRK ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET

Heyet daha sonra Bakü’deki Türk Şehitliği ile Azerbaycan Şehitler Anıtı’nı da ziyaret etti. Çakırözer, ziyaretlerde, “Aralarında Eskişehirli kahraman evlatlarımızın da yer aldığı, Bakü’yü işgalden kurtaran kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği ‘bir millet, iki devlet’ anlayışıyla ilelebet var olacaktır” açıklamalarını yaptı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@