Cumhurbaşkanı adayları aynı anda oyunu kullandı!

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu aynı dakikalarda adreslerinin bağlı bulunduğu okullarda oylarını kullandı

SON DAKİKA 28.05.2023, 12:24
Cumhurbaşkanı adayları aynı anda oyunu kullandı!

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Yurttaşlar 17.00'ye kadar oy kullanabilecek.

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Bugün yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanacak.

ADAYLAR OYLARINI KULLANDI

Saatler 12'yi gösterdiğinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, aynı dakikalarda adreslerinin bağlı bulunduğu okullara gelerek oylarını kullandı.

Erdoğan Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda, Kılıçdaroğlu ise Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda vatandaşlık görevini yerine getirdi. Kılıçdaroğlu, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte geldi.

ERDOĞAN: ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Oyunu kullanmasının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, “İlk defa iki tulu bir seçime şahit oluyoruz. Dünya tarihinde yüzde 90'a varan katılımla gerçekleşen bir seçim yok. Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@