Eskişehirli çiftçinin ‘TMO mağduriyeti’ meclis gündeminde

CHP''li Utku Çakırözer, Eskişehir’de Toprak Mahsülleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamayan çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

SON DAKİKA 13.07.2023, 12:39 13.07.2023, 12:43
Eskişehirli çiftçinin ‘TMO mağduriyeti’ meclis gündeminde

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de Toprak Mahsülleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamayan çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Çiftçinin kara gün dostu olarak bilinen TMO’nun çiftiçinin kabusu olduğunu söyleyen Çakırözer, “ Eskişehir’de ve Anadolu’nun dört bir yanında çiftçilerimiz hasat ettiği ürünü TMO’ya satamıyor! Çiftçinin mahsülü ya harmanda, ya da traktörlerde bekliyor! Çiftçiler tüccara mahkum ediliyor! Çiftçimiz sıtmaya razı ediliyor! Ölümlerden ölüm beğen deniliyor! Derhal bu mağduriyetler bitmelidir” dedi.

“TÜCCARA MAHKUM ETMEYİN”

AKP iktidarı geçtiğimiz aylarda arpa ve buğday alım fiyatlarını açıklarken, çiftçilerin mahsullerini aracı olmadan satın almaya olanak tanıyan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ürünü veremeyen çiftçiler mağduriyet yaşıyor. TMO depolarındaki doluluk oranı gerekçesiyle çiftçilere randevu vermezken, hasat döneminde ürünü harmanda kalan çiftçilerin mağduriyeti Meclis gündemine taşındı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de söz alarak çiftçiye yaşatılan eziyetin bitirilmesini istedi. Çakırözer, “Girdi maliyetlerine, her türlü zorluğa rağmen üreten çiftçinin sesini duyun. Çiftçilerimizi tüccara mahkum etmeyin! Mağduriyetleri giderin” dedi.  

“MAĞDURİYETLERİ BİTİRİN”

Çakırözer, TBMM’de şunları söyledi:

“Çiftçinin kara gün dostu olması gereken Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin kabusu oldu! AKP iktidarı bir ay önce ekmeklik buğdayda 9 bin 250, arpada 7 bin 500 lira fiyat açıkladı. Ama Eskişehir’de ve Anadolu’da çiftçi hasat ettiği ürünü TMO’ya satamıyor. Randevu dahi alamıyor! Buğdayı, arpası harmanda, traktörlerde bekliyor.. Gerekçe silolar dolmuş! Çiftçi ürününe yer bulmak için ilçe ilçe dolaşıyor, tüccara mahkum ediliyor! Kamyon başına 50 bin lira zarar ediyor! Bu iktidarın Tarım Kredi Kooperatifleri de çıkmış ‘arpanı, buğdayını alayım ama 5 bin liraya alırım’ diyor. Yani devletin kendi kooperatifi tüccarlık yapıyor! Oda borç karşılığı.. Arpanı, buğdayını getir borcun varsa kapat! Çünkü devletin kasasında para kalmamış! Çiftçimiz sıtmaya razı ediliyor! Ölümlerden ölüm beğen deniliyor! Çiftçilerimize yapılan bu zulüm, yaşatılan mağduriyet bitmelidir.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@