ESOGÜ ile ETİ iş birliği yapacak

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliği yapılmasını amaçlayan protokol imzalandı...

SON DAKİKA 04.05.2023, 14:35
ESOGÜ ile ETİ iş birliği yapacak

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik olarak, Ar-Ge kapsamına giren çeşitli konularda iş birliği yapılmasını amaçlayan protokol imzalandı. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Görgülü’nün yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Erdağ, Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman ve Prof. Dr. Hakan Demiral, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Konar, Genel Sekreter Bayram Kaplan ile ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, ülkemiz için kazanç olacak böyle bir birlikteliğin içinde olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, imzalanan protokolün her iki kuruma, Eskişehir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Görgülü ise gıda sektörünün bilime çok yakın olması gerektiğini, bu nedenle ESOGÜ ile birlikteliklerini çok kıymetli bulduğunu ifade etti. Bilim dünyası ile sektörde yer alan bilginin birleştirilmesi halinde çok daha nitelikli, insan hayatına dokunan çıktıların elde edileceğine inandığını belirten Ahmet Görgülü, protokolün hayırlı olmasını diledi.         

Protokol ile gıda uygulamalarında yenilikçi teknolojiler; model ve akıllı tarım uygulamaları, biyoerişilebilirilik ve biyoaktivite çalışmaları, başta biyoteknolojik yöntemler kullanılmak üzere gıda teknolojisinde atık yönetimi ve geri-kullanım yöntem ve uygulamaları geliştirilmesi, tarımda yeni yöntemler ve uygulamalar, gıda ve tarım uygulamalarında karbon salınımı azaltma, enerji tasarrufu ve yeni nesil enerji uygulamaları, tarımsal atıklardan katma değeri yüksek ve yenilikçi gıda bileşenleri geliştirilmesi ve yenilikçi gıda girdileri geliştirilmesi alanlarında ortak araştırma projeleri geliştirilmesi, ayrıca Ar-Ge ve araştırmacı niteliğinin geliştirilmesi ve eğitim alanlarında iş birliği yapılması amaçlanıyor. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@