Hablemitoğlu suikastında Eskişehir detayı!

Eskişehir’deki konferans görüntülerinin gündeme taşınmasıyla, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş'ın da arasında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın seyri değişti.

SON DAKİKA 14.03.2024, 17:47 14.03.2024, 18:10
Hablemitoğlu suikastında Eskişehir detayı!

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son celsesinde tek tutuklu sanık Nuri Gökhan Bozkır,  tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem ve Mehmet Narin ile avukatları hazır bulunurken başka davadan hükümlü Enver Altaylı ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Davanın bugünkü celsesinde, sanık ve avukatlarının, dosyaya gelen evraklar ile dinlenen tanıklara ilişkin beyanları ve talepleri alındı. Mahkeme, sanık Bozkır'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

FETÖ aleyhine yaptığı açıklamalar ile bilinen Necip Hablemitoğlu’nun suikastına ilişkin dava sürecinde ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, Eskişehir’deki konferans görüntülerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Terörle Mücadele’den alındıktan sonra yine Eskişehir’deki market görüntüleri ile karşılaştırılıp, söz konusu iki kişinin davanın sanıkları arasında yer alıp almadığının tespit edilmesi yönünde karar aldı.

Duruşma 16 Temmuz’a ertelendi.

ESKİŞEHİR’DEKİ KONFERANS GÖRÜNTÜLERİ DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

Daha önce Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün mahkemeye, “15 Temmuz darbe girişimi sırasında arşivimiz sular altında kaldı. Görüntülere ulaşamadık” yanıtını verdiği ve bu nedenle incelemenin yapılamadığı ifade edildi. Yıllar sonra arşivden çıkan ve suikastı aydınlatacak görüntü, Necip Hablemitoğlu’nun 14 Aralık 2002’de Eskişehir’de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) düzenlediği etkinlikte verdiği konferansa ait olduğu belirlendi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@