Oy sayımı başladı! YSK'dan flaş açıklama...

13. Cumhurbaşkanı İkinci Tur Seçimi için oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi, sandıklar açıldı, oy sayımı başladı... YSK açıklama yaptı...

SON DAKİKA 28.05.2023, 17:41
Oy sayımı başladı! YSK'dan flaş açıklama...

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Bugün ise yurt içinde 60 milyon 747 bin seçmen, 191 bin 884 sandıkta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için oyunu kullandı.

Oy verme işlemleri saat 17.00'de sona erdi. Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabildi.

Eskişehir’de sandıklar açıldı ve oy sayma işlemleri başladı. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oy verme işlemleri bitti. Saat 17.00 itibariyle seçim sandıkları açıldı ve oy sayma işlemleri başlatıldı.

YSK AÇIKLAMA YAPTI

YSK Başkanı Ahmet Yener, bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işleminin sona ermesinin ardından kısa bir değerlendirmede bulundu. Oy verme sürecinin sona erdiğini ifade eden Yener, bu süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını duyurdu. Yener, şunları kaydetti:

"Bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. Süreç içerisinde kurulumuza getirilen itirazlarda değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir. Seçimlere sağduyu ile katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere Yüksek Seçim Kurulunun değerli üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli olan personelimize il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, personelimize sandıklarda görev alan tüm görevlilere ve bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize ve süreci baştan beri bizimle birlikte takip eden siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. Seçimlerin Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum arkadaşlar.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@