banner194

Sivrihisar'da sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkardı!

Sivrihisar'da sık yaşanan elektrik arızaları ve kesintileri vatandaşı çileden çıkardı... İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Toptaş Zorlu Enerji ve OEDAŞ'a seslendi...

SON DAKİKA 09.08.2022, 11:55
Sivrihisar'da sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkardı!

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

Recep Toptaş

"İlçemiz merkez ve kırsal mahallelerinde uzun süredir devam eden elektrik arızaları ve kesintileri vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Yetkili kurumlara yaptıkları müracaatların sonuçsuz kalması, üretilen bahaneler vatandaşlarımızda hayal kırıklıklarına sebep oldu. Vatandaşımızın elektrik ve suya ihtiyacının en yüksek seviyede olduğu yaz aylarındaki arızalar ve plansız kesintiler vatandaşımızı derinden etkilemektedir. Bilhassa içme suyu şebekesine yakın ve sulamada kullanılan bölgelerde yapılan kesintiler hayatımızı olumsuz etkilemektedir.

Görüştüğümüz vatandaşlarımız, çok sık yapılan elektrik kesintilerine tepki göstererek şikâyetlerini şöyle sıralamışlardır: 

İŞTE TEMEL ŞİKAYETLER

- İlçe merkezinde kullanılan içme suyunun bulunduğu bölgede sık yapılan plansız elektrik kesintilerinden dolayı, ESKİ tarafından depolara su basılamadığı için ilçe merkezine ve civar mahallelere su verilememekte olup esnafımız ve vatandaşımız büyük sıkıntı yaşamaktadır. 

- Yaz bitkileri olarak ekimi yapılan mısır, ayçiçeği, kabak ve şeker pancarı gibi bitkilerde kesintilerden dolayı zamanında sulama yapılamayarak verim kaybına sebep olacaktır. 

- Fide bitkilerinden domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye gibi bitkilerin yaz aylarında her gün sulanması gerekmektedir. Zamanında sulanmayan fideler kurumakta ya da verim kaybı yaşanmaktadır. 

- Besiciler için ekilen yonca, korunga, fiğ, mısır slajı, yulaf gibi hayvan yiyecekleri zamanında sulanmadığı için kuruma tehlikesi taşımaktadır. 

- Süt üreticileri arıza ve kesintiler nedeniyle sütlerini zamanında sağamamakta, sağılanlar da buzdolabı ve soğutucular tam çalışmadığından zarar görmektedir. 

- Arızalar ve kesintiler nedeniyle televizyon, internet, telefon gibi iletişim araçları kullanılamamakta haberleşme engellenmektedir. 

- Sık sık yapılan kesintiler nedeniyle evlerde bulunan elektronik eşyalar zarar görmektedir. 

- Arızaların gece boyu sürmesi nedeniyle kırsal mahallelerde hırsızlık olayları artmaktadır. 

- Arıza ve kesintilerin uzun sürdüğü günlerde mahallelerde içme suyu sıkıntısı çekilmekte, kırsal mahallelerde hayvanlar susuz kalmaktadır.

İlçemiz elektriğinden sorumlu Zorlu Enerji A.Ş.’nin üç vardiya olan çalışma saatlerini iki vardiyaya düşürmesi nedeniyle gece 12.00’dan sonra oluşacak arızalara ancak sabah vardiyası geldiğinde müdahale edebilmektedir. Bu durum da özellikle su sıkıntılarının uzun sürmesine neden olmaktadır. Bu nedenle çalışanların sayısı artırılarak eskisi gibi üç vardiyaya dönülmelidir.

'MAĞDURİYET GİDERİLMELİDİR'

Sorumlu olan Zorlu Enerji A.Ş. ve devlet yetkililerine halkımız adına seslenmek istiyorum; vergisini ve elektrik faturalarını zamanında ödeyen halkın en temel hakkı kaliteli hizmet almak, kurumların görevi ise kaliteli hizmet sunmaktır. Bu elektrik arıza ve kesintilerinin nedenleri acil olarak bulunarak giderilmeli, eskimiş olan hatlar yenilenerek bir an önce bu sorunlar son bulmalıdır."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@