Vali Vekili Kubilay Ant'tan 15 Temmuz mesajı

Eskişehir Vali Vekili Kubilay Ant, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı...

SON DAKİKA 14.07.2023, 14:28
Vali Vekili Kubilay Ant'tan 15 Temmuz mesajı

Eskişehir Vali Vekili Kubilay Ant, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, milletimizin yüreğindeki imandan aldığı güçle vatanına, devletine, geleceğine sahip çıktığı, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yazdığı destanın 7. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

O gece ülkemizin bekası, milletimizin istiklali uğrunda canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi minnetle yâd ederken iradesi ve mukaddes değerleri için meydanları dolduran, nöbet yerini terk etmeyen tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selâmlıyorum.

15 Temmuz, Hakk’ın batıla, adaletin zulme, galip gelmesinin adıdır. Milletimiz 15 Temmuz’daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir. Birlik beraberliği ile bu aziz millet, Türkiye’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

O karanlık gecede yurdu yaşatmak için can veren, ama canından aziz bildiği vatanından vazgeçmeyen yiğitlerin hakkını asla ödeyemeyiz. 15 Temmuz şehitleri, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, İstiklal Harbi’nden Kıbrıs Barış Harekâtı’na, zalime ve küfre karşı yürütülen hak mücadelesinin günümüzdeki temsilcileridir. Onların Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar; istikbalimize yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. 

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ ihanet çetesi mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişimi de dâhil olmak üzere terörle mücadelede dik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bölünmezliğini bozmak isteyenler, dün olduğu gibi bugün de amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Ecdadımızın ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Aziz milletimizin asırlık hayallerini gerçekleştirip çok daha büyük hedeflere hep beraber yürüyerek Türkiye Yüzyılını inşa ediyoruz

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un 7. yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını; kalpleri iman dolu olarak vatan aşkıyla gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 15 Temmuz dâhil tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit yakınlarımıza başsağlığı, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.

Vatanımızın, devletimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhilî ve haricî düşmana karşı dimdik durarak geleceğine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@