banner298

banner194

21.05.2021, 11:21

AK(!) bakışlı yerel yönetimler başkanı

Geçtiğimiz haftalarda Alpu İlçesi Yunusemre Mahallesinde bir vatandaşın kaçak yolla izinsiz şebeke hattına bağlantı yaparak tarımsal ilaç hazırlama esnasında şebeke hattında meydana gelen patlağın ters vakum etkisi yapması sonucu hazırladığı ilacı hortum yoluyla şebeke hattına kaçırması sonucu, sorun yaşanmıştı. Ortaya çıkan bu sorun karşısında Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekipleri zamanında olaya müdahale etti ve olay büyümeden kontrol altına alındı.

Yunusemre ve Fevzipaşa mahallelerini besleyen ana hat ile Yunusemre mahallesinin tüm şebeke hattı abone bağlantıları ile birlikte ESKİ ekiplerinin gece - gündüz demeden yoğun çalışmaları sonucu yenilendi. Söz konusu hat yenilenirken, bölgede bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için su ihtiyaçları ESKİ ekipleri tarafından karşılandı. 

Beklenmedik bir şekilde, bir vatandaşın umarsız veya ihmali bir davranışı yüzünden ortaya çıkan bu sorun, öylesine koordineli çalışan ekipler tarafından kontrol altına alındı ki tam 4 gün içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak tüm testler yapılıp kontrollü bir şekilde su verilmeye başlandı ve sistem tıkır tıkır işlemeye başladı. 

Sağduyu ve koordineli çalışma sergileyen başta ESKİ ekiplerine, yöneticilerine, halk sağlığı ekiplerine, şehirlilik bilinci kendisine göre yüksek biri olarak ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden ekibinin başında duran Genel Müdür Sayın Oğuzhan Özen’i de ayrıca takdirle karşılıyorum. 

Şehrimizde böylesine önemli bir olayın olması karşısında gerekli durum tespitlerini ortaya koyduktan sonra GELELİM ASIL MESELEYE! 

Söz konusu olaya AKP Eskişehir İl Başkanlığı’nın tutumu ve yaklaşımı ne olmuştur? 

Ne olacak, her zamanki gibi AK(!) bakışları ile söz konusu olayı farklı yerlere çekerek basında paylaşmaya başladılar. AKP İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkanının basına verdiği demeç dikkatle incelendiğinde, her zamanki tavrın devam ettiğini görebiliriz. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan, ESKİ’nin sağlığımızla oynadığından başlamış, Vatandaşlar diledikleri gibi suya bir şeyler karıştırabiliyor mu? sorusu ile devam etmiş. Devamında, tek taraflı akmıyor mu bu su?, Herhangi bir vatandaşın şebeke suyuna ilaç karıştırma riski var mı?, Bunu nasıl önleyeceksiniz?, Nasıl önlemler aldınız? şeklindeki ilgisiz soruları sormuş. 

Aslında Sayın AK! Bakışlı Başkana şunu sormak lazım; 

Sayın AK! Bakışlı Başkan, 

-Yerel yönetimlerden sorumlu Başkan olarak, söz konusu olayı duyduktan sonra Alpu Belediye Başkanı’nı aradınız mı? 

-Alpu’ya gittiniz mi ya da gitmeyi düşündünüz mü? 

-Sizinle devamlı koordineli çalışan ve kolaylıkla ulaşabildiğiniz İl Sağlık Müdürü ile olayla ilgili görüştünüz mü? 

-T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli bilgileri aldınız mı? 

-İlçede söz konusu zirai ilaçtan zehirlenen birisi var mı diye, Alpu İlçe Devlet Hastanesi ile görüştünüz mü? 

-Halk Sağlığı Müdürlüğü görüşme gafletine girdiniz mi? 

Başında ‘yerel yönetimler’ sıfatı bulunan AK(!) Bakışlı başkan yukarıda sorduğumuz soruların yanıtını bile düşünemezken, Yunusemre Mahallesinde gece gündüz demeden çalışan emekçi kardeşlerimizin hakkını yememek anlamında bir teşekkürü bile çok görmüştür. Tabii, onlara göre söz konusu zirai ilacı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şebeke hattına döktü, değil mi? 

Bu durum AKP İktidarının ve yerelde il başkanlıklarının sığ ve her zamanki tutumunu bizlere gösteriyor. Onun için dikkate alınmıyorsunuz. Şehirlilik bilincini taşımadığınızdan, oturduğunuz yerden konuşmayı tercih ediyorsunuz. 

Eleştiriyi yaparken, yapıcı olmayı becerebilmek lazım. 

Eleştiri, ağır nitelikte de olabilir. 

Önemi yok. 

Yeter ki olaya objektif bakabilelim. 

Buna erişildiğinde halkın sizi daha iyi anlayacağınızı göreceksiniz. 

Oturduğunuz koltuklardan bir kalkın da; şehirdeki vatandaşların arasına girebilmeyi öğrenin, inanın onlar size daha iyi şeyler öğretecek. Şimdi biz iç içeyiz diyeceksiniz, o zaman sözde değil özde olun, yeter! 

Belki o zaman daha mutlu olursunuz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Yavuz ötürk 3 yıl önce
Tşkler kardeşim agzın kalemine saglık.
Saglıklı düşünemeyen,sorgulama yeteneğini kaybetmiş bir zihniyetle karlı karşıya kalınca,her şey normal gibi.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@