Yılmaz Büyükerşen'in ismi Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçiyor!

CNN Türk'te yayınlanan programda Yılmaz Büyükerşen'in adı Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçti... Arif Anbar, söz konusu programda konuşulanları yorumladı...

YORUM 15.11.2022, 09:40
Yılmaz Büyükerşen'in ismi Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçiyor!

CNN Türk'te yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının konukları Bedri Baykam, Mete Yarar, Hakan Bayrakçı ve Melik Yiğitel oldu. Programda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı öne çıktı. Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar, söz konusu programda konuşulanları detaylarıyla yorumladı.

İşte o yazı: 

"2014’te gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri, bir nevi Türkiye’nin kırılma noktalarından bir tanesiydi.

Recep Tayyip Erdoğan fazlasıyla güçlüydü, karşısına çıkacak rakibin çok stratejik bir isim olması gerekiyordu.

O isim aslında bulunmuştu: Yılmaz Büyükerşen!

O günlerde konuşulan şuydu: Büyükerşen CHP’nin adayı olur, MHP tam destek verir, muhafazakarlardan da oy alabilir. Hoca, seçimi ikinci tura taşıyabilir, bununla beraber psikolojik üstünlüğü eline alır ve çatı aday olarak seçimi kazanabilir.

Ancak ne yaptılar ettiler, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir ismi seçmene dayattılar. Dolayısıyla seçimi, altın tepsiyle Recep Tayyip Erdoğan’a verdiler.

*

Şimdi, önümüzde ciddi bir Cumhurbaşkanlığı seçimi daha var. 2014’teki seçimden her yönüyle çok daha önemli olduğu su götürmez bir gerçeklik olarak karşımıza çıkıyor..."

Yazının tamamını okumak için BURAYA tıklayın.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@