Çakırözer'den Ayşe Tuba Arslan açıklaması

CHP'li Utku Çakırözer, Yalçın Özalpay’ın öldürdüğü Ayşe Tuba Arslan’ın yarın görülecek davası öncesi Meclis’ten “Arslan’ı bir kez daha öldürmeyin” dedi.

ADLİYE 24.06.2021, 15:53 25.06.2021, 13:57
Çakırözer'den Ayşe Tuba Arslan açıklaması

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen Yalçın Özalpay’ın satırlı saldırısı sonucu katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın yarın görülecek davası öncesinde Meclis’ten “Ayşe Tuba Arslan’ı bir kez daha öldürmeyin” çağrısında bulundu.

Çakırözer, “Eskişehir’de Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu eski eşi tarafından vahşice katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Ayşe Tuba’yı 23 suç duyurusuna rağmen korumayan polis, savcı, hakim ve Aile Bakanlığı uzmanlarının tümünün ihmallerinin üstü örtüldü. Ayşe Tuba iki yılda defalarca tekrar öldürüldü. Şimdi de katil Yalçın Özalpay’ın Mahkemede görülen davasında ceza indirimi isteniyor. Satırla ve bıçakla kafa bölgesine yapılan 15 öldürücü vuruş için ‘olayda canavarca hisle öldürme yok’ deniyor. Üstüne üstlük ‘Ayşe Tuba’nın telefon görüşmeleri de varmış’ diyerek haksız tahrik indirimi isteniyor. Mahkeme, savcının görüşüne katılır ve haksız tahrik indirimi kararı alırsa Ayşe Tuba Arslan bir kez daha katledilmiş olacak. Ayşe Tuba’yı bir kez daha öldürmeyin” dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çakırözer , “Eskişehir’de Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu eski eşi tarafından vahşice katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Ayşe Tuba Arslan’ı koruyamayan devlet, bu iki yıl içinde onu defalarca tekrar öldürdü. Nasıl mı? Öncelikle yaptığı 23 suç duyurusuna rağmen Ayşe Tuba’yı korumayan polis, savcı, hakim ve Aile Bakanlığı uzmanlarının tümünün ihmallerinin üstü örtüldü. Son olarak da katil Yalçın Özalpay’ın Mahkemede görülen davasında ceza indirimi istendi. Satırla ve bıçakla kafa bölgesine yapılan 15 öldürücü vuruş için savcı ‘olayda canavarca hisle öldürme yok’ diyor! Üstüne üstlük ‘Ayşe Tuba’nın telefon görüşmeleri de varmış’ diyerek  haksız tahrik indirimi istiyor” dedi.

Yarın görülecek duruşma öncesi Çakırözer, “savcının görüşüne katılır ve haksız tahrik indirimi kararı alırsa Ayşe Tuba Arslan bir kez daha katledilmiş olacak.  Ayşe Tuba’yı bir kez daha öldürmeyin. Yarın tüm kadın hakları savunucularını Ayşe Tuba’nın sesi olmaya, dayanışmayı büyütmeye ve İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya çağırıyoruz. Kadınlara yönelik şiddeti önlemeyi kadının yaşam hakkını korumayı amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@