Yeşil Sol Parti Eskişehir milletvekili adayına hapis cezası

Yeşil Sol Parti Eskişehir 3’üncü sıra milletvekili adayı olan ve terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Müslüm Koyun, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ADLİYE 29.02.2024, 13:34 29.02.2024, 13:44
Yeşil Sol Parti Eskişehir milletvekili adayına hapis cezası

3 Mayıs 2023’te Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Eskişehir merkezli 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda MLKP terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen 6’sı kadın 10 şüpheli gözaltına alındı. Eskişehir, İstanbul, Ankara, İzmir, Isparta, Hatay, Kayseri ile Çanakkale'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından sulh ceza hâkimliğine sevk edilen şüphelilerden Yeşil Sol Parti Eskişehir 3’üncü sıra milletvekili adayı Müslüm Koyun tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar celsesine, tutuklu sanık Müslüm Koyun ve avukatı katıldı. Karar öncesi son sözü sorulan Müslüm Koyun, “Yaptığım faaliyetler dernek bünyesindedir. MLKP ile bir bağlantım yoktur. Bu kentte öğrenciyim, bu kenti tanıyorum. Bu kentte devrimcilik yapıyorum. Yaptığım bütün faaliyetler yasalara uygundur. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından tutuklu sanık Müslüm Koyun’a ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay, örgüt propagandası yapmak suçundan ise 10 ay hapis cezası verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@