Eskişehir'deki cinayete ilişkin davada mütalaa açıklandı

Eskişehir’de 4 ay önce ayrıldığı eski sevgilisini silahla vurarak öldüren şahsın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Mütalaada katil zanlısı hakkında ağırlaştırılmış müebbet, arkadaşı hakkında ise 20 yıla kadar hapis talep edildi.

ADLİYE 15.02.2024, 12:59 15.02.2024, 14:37
Eskişehir'deki cinayete ilişkin davada mütalaa açıklandı

Tepebaşı ilçesi'nde 17 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen olayda, 21 yaşındaki A. Ç. ile 4 ay önce ayrıldığı eski sevgilisi H. F. arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonucunda H. F., eski kız arkadaşı A. Ç.'yi başına ve göğsüne ateş ederek 4 yerinden vurdu. Ağır yaralanan A. Ç., kaldırıldığı Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan H. F. ve arkadaşı M. A. F., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı H. F. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M. A. F. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın 3’üncü duruşması bugün görüldü. Tutuklu sanık H. F. duruşmaya Kütahya T Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile katılırken, tutuksuz sanık M. A. F. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada A. Ç. 'nin babası M. Ç. ve taraf avukatları da yer aldı. Cumhuriyet savcısı, davaya ilişkin mütalaasında tutuklu sanık H. F. hakkında tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile ruhsatsız tabanca taşımak ve kullanmak suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı, tutuksuz sanık M. A. F. hakkında ise ‘suça yardım etme’ iddiasıyla 20 yıla kadar hapis cezası talep edererek, tutuklanmasını istedi. M. A. F. hakkındaki tutuklama talebi, mahkeme heyeti tarafından adli kontrol şartı yeterli görüldüğü gerekçesiyle reddedildi.
 

Duruşma, avukatların talebi üzerine mütalaaya karşı savunma yapmaları için 29 Şubat’a ertelendi.

“Adaletli ve caydırıcı bir ceza verileceğine inanıyoruz”

Duruşmanın ardından adliye çıkışında açıklama yapan Avukat S. E., “Savcı mütalaasını verdi. İddianamede belirtilen sevk maddeleri gereğince sanıkların cezalandırılması talebinde bulundu. İnşallah mahkemece de adaletli ve caydırıcı bir ceza verileceğine inanıyoruz. Mütalaa kadına karşı kasten, tasarlayarak öldürme suçundan verildi. Diğer sanık için de bu suça yardım etmek suçundan verildi” dedi.

“Bu yapılanları barbarca görüyorum”

Baba M. Ç. ise, “Türkiye Cumhuriyeti’ne güveniyorum. Savcımızın da güzel karar vereceğine inanıyorum. Hak ettiği cezayı alacak, daha önce de söylemiştim. Savcımız da böyle söyledi. 29 Şubat’a ertelendi. Bu yapılanları barbarca görüyorum, canavarca. Kimse kimseyi öldüremez, hayattan koparamaz. Yaşayacakları vardı kızımın, yaşayamadı. O yüzden ne söyleyeceğimi de bilemiyorum. Söyleyecek bir şey yok. Bu mecraların kaldırılmasını istiyorum. Diğer gençlerimiz, çocuklarımız rahatlıkla yaşayabilsinler. Aileler işlerini mi bıraksınlar, yani çocuklarıyla mı sürekli beraber olacaklar? Sosyal bir ülkede yaşıyoruz. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Çocuklarımız rahat rahat gezemeyecekler mi? İşi bırakıp çocuklarımızla mı gezelim? Bu yüzden bu konulara devletimiz el atsın. Bu mecraları kaldırsın artık. Son bulsun” dedi.

“Olayın kaza olduğunu kabul etmiyoruz”

Tutuklu sanık H. F.’nin boğuşmada silahın ateş aldığını iddia etmesi hakkında Avukat S. E., “Biz o savunmaları kabul etmiyoruz. Duruşma sırasında da olayın kaza olmadığına ilişkin savunmalarda bulunduk, beyanlarda bulunduk. Kabul etmiyoruz o beyanları, çünkü 4 el ateş edilmiş. Kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Her şey ortada, şahide bile gerek görülmedi”

Olayın kazayla olduğu iddiaları hakkında konuşan baba M. Ç. ise, “Zaten 112’yi kendi arıyor, orada kendisi söylüyor, 'Ben birini öldürdüm' diyor. 4 kurşun sıktığını kendi zaten ifade ediyor. Orada açıklamalarda hepsi var zaten. Otopsi raporlarında zaten her şey ortada yani. Buna şahide bile gerek yok. Şahide bile gerek görmedi savcımız” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@