15.04.2024, 16:26

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak yeni anlayışın işaretlerini verdi

12 Nisan 2024 tarihinde TÜRASAŞ Tesisleri'nde (eski TÜLOMSAŞ Bahçesi) AK Parti'nin bayramlaşma toplantısı vardı.

Biliyorsunuz 31 Mart 2024 yerel seçimleri AK Parti açısından tarihlerinin en kötü seçimi oldu ve birçok yerde CHP'li adayların hayli gerisinde kaldılar.

Böyle bir ortamda AK Parti'nin bayramlaşmasının çok sönük geçeceğini, katılımın düşük olacağını düşündük. Zira moraller bozuk, canlar sıkkın, keyifler kaçıktı.

Ancak tam olarak öyle olmadığını gördük. Evet, eski bayramlardaki coşku elbette yoktu ama katılım eski bayramlardaki kadar rahat vardı. Elbette bunda yeni İl Başkanı olan Gürhan Albayrak'ın da önemli katkısı vardı.

Seçime neredeyse bir ay kala, 29 Ocak 2024 tarihinde il başkanı olmutu ve bu kadar kısa sürede kendini göstermesi mümkün olamazdı. Ama o kendini göstermeyi bildi. Kurucu il başkanı Osman Yüksel'in fotoğrafını parti binasına asarak ayrımcılığa son verdi. Pari teşkilatlarını toparladı. Toparlamaya da devam ediyor. Bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Albayrak bundan sonraki sürecin işaretlerini veriyor ve bakış açısını net bir şekilde yansıtıyır. Şu ifadeler kendisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmadan alındı:

EMEKLERİ İÇİN PARTİ TEŞKİLATLARINDA GÖREV ALANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

"Hepinizin malumu 31 Mart’ta ülkemizde demokrasi şöleni yaşandı ve sandık başına gidildi. Milletimiz; şehirlerimizi, ilçelerimizi 5 yıl yönetecek yerel yöneticilerimizi seçti.

 

Bu vesileyle; tüm seçilmiş belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi ve muhtarlarımız bir kez daha tebrik ediyorum.

 

Seçim sürecinde Belediye Başkan Adaylarımızdan Milletvekillerimize, Yönetim Kurulu üyelerimizden Teşkilatımıza, Kadın kollarımızdan, Gençlik kollarımıza, Sandık kurulu üyelerimizden, gönüldaşlarımıza kadar her bir ferdimizin elinden geleni yaptığına inanıyorum. Emekleri için her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

MİLLETİ İRADESİNE SAYGILARINI ORTAYA KOYDU

Bu sürecin sonunda maalesef istediğimiz sonucu alamadık. Milletimizin iradesine saygılıyız, Hatalarımızın farkındayız. Milletimiz ne derse o.

 

2002 yılında Millet Hareketi olarak ortaya çıkan AK Parti içerisinde hiç kimse, hiç kimseden üstün değildir.

AK Parti’de İl Başkanı bayrağını taşıyan Gürhan Albayrak ile partimizin sade üyesi aynı haklara sahip ve eşittir.

Partimiz veya milletimiz tarafından bize verilen sıfatlar, kimliklerimiz değildir.

Ünvanlar geçici; inancımız, vatan sevgimiz, ideallerimiz ve aidiyet duygumuzu oluşturan kimliğimiz kalıcıdır.  

 

22 senedir kaybettikleri her seçim sonrasında milleti suçlayan, aşağılayan siyasi partilerden çok farklıyız. Bu farklılığımız aziz milletimizin her kararına duyduğumuz hürmet ve saygıdan gelmektedir.

YENİDEN AYAĞA KALKIP DAHA GÜÇLÜ İLERLEMENİN İŞARETİNİ VERDİ

 

En zayıf yanınızı biliyorsanız orası, en güçlü yerinizdir.

Kimi zaman kazanırken kaybedersiniz,

Kimi zamanda kaybederken kazanırsınız.

Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; Bu dönemde milletimizden teveccüh görmemenin sorumluluğunu üstleniyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizde bu sonucun muhasebesini Eskişehir’de hiç kimseyi layüsel tutmadan yapacağız. Ben dahil sorumluluk taşıyan herkes, sorumluluğunun hesabını partimizin paydaşlarına vermek durumundadır. Muhakkak eksiklerimizve hatalarımızla yüzleşeceğiz.

Eskişehir’de AK Parti’nin yönetim kademelerinin bütün üyelerimize açık olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

AK Parti teşkilatı benim olsun küçük olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun düşüncesini taşıyorum. Feragat ve belagat sahibi her kardeşimizin başımızın üzerinde yeri vardır ve var olmaya da devam olacaktır.

Bizim her bir üyemiz, her türlü saygı ve hürmete layıktır.

 

YENİ BİR SAYFA AÇMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

 

İl Başkanlığı bayrağının şahsıma tevdi edildiği, 29 Ocak 2024 tarihi itibari ile sahadayım.

İlk düşüncem birlik ve beraberliği sağlamak bir bütün olmaya çaba göstermek oldu ve elimizden geleni yaptık. Ne kadar başarılı olduk takdir sizlerin lakin bu birlikteliği inşallah hep birlikte çoğaltacağız.

Bugün her şey için yeni bir sayfa açmak istiyorum. Bugüne kadar teşkilatlarımızda bir sebepten dolayı gönlü kırılmış kişilere ve küsmüş her arkadaşımızdan herkes adına samimiyetle özür diliyorum.

 

Milletimizin Eskişehir’deki yerel yönetimleri CHP’li Belediye Başkanlarına emanet etmesini sorgulama hakkına sahip değiliz. Fakat yönetimi milletimiz adına takip etme hakkına sahibiz. Yeni dönemde CHP’li Belediye başkanlarının vaatlerinin ve milletimize ait olan her bir kuruşun takipçisi olacağız. Yani gözlerimiz üzerlerinde olacak."

GÜRHAN ALBAYRAK KENDİNE VE TEŞKİLATLARINA GÜVENİYOR

Gürhan Albayrak'ın konuşması, seçimde alınan sonuçlarla motivasyon kaybına uğramış teşkilatlarına ilaç gibi gelecek bir konuşma.

En önemlisi sorumluluktan, hesap vermekten kaçmıyor. Hesap vermeye hazır olduklarının altını özenle çiziyor.

Dahası milletin iradesine duydukları saygıyı da çok güzel ifade ediyor.

Bunun da ötesinde eksik ve yanlışlarından ders alarak yeni bir anlayışla hareket edeceklerinin, bir nevi düştükleri yerden kalkacaklarının işaretlerini veriyor.

Öyle anlaşılıyor ki Gürhan Albayrak ile AK Parti Eskişehir'de yineden neşv-ü nema bulacak, yeniden birinci parti olacak!

AK Parti Bayramlaşma programında seçimden henüz bir ay önce İl başkanı olmuş Gürhan Albayrak, bu kadar kısa sürede yapılabilecek her şeyi yaptı. Onu esas bundan sonra yapacağı işlerle tanıyacağız, başarılarına şahit olacağız.

Kendisinde ve teşkilatlarında bunu yapabilecek gücü görmesi, o özgüvende olması yapabilecek, başarabilecek olduğunun en net kanıtı.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@