23.04.2024, 11:32

Eskişehirspor için karma yönetim lazım!

Ali hocam seçimler bitti. Analizler yapıldı. Eskişehir’in gündemi bundan sonra nasıl olur, şehirde neler gelişir?

-Eskişehir’in gündemi bundan sonra olayların akışına göre değişir. Seçim sonuçlarını kazananlar ve kaybedenler unutmalı. Unutmak zorundalar. Yakın gelecekte ise gündemimiz Eskişehirspor olacak…

-Eskişehirspor demişken, kulüp yöneticilerinin belediye başkanlarını ziyaret etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Gayet güzel ve şık davranış. Normal bir olay, ziyaret etmeseydiler anormal bir durumdur.

-Yönetim kongre kararı aldı. Sizce bundan sonraki süreç nasıl gelişir?

-Seçimlerden önce Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un net açıklaması var. 3 belediye başkanı olarak biz 5 yılda takımı Süper Lige çıkarabiliriz. Eskişehirspor taraftarları Kurt’un bu sözüne kilitlenmiş durumda. Dahası bunu bir umut ışığı olarak da görüyor. Muhtemelen yeni bir yönetim için görüşmelere başlanıldı. Güçlü ve iyi organize olan bir yönetim oluşturularak, 3. Lig hedefiyle yola çıkılmalı.

-Sizce Eskişehirspor yönetimi nasıl şekillenmeli?

-Bunun geçmişte örnekleri var. Belediye başkanı kendisi başkan olmaz ancak kulübün hamisi olabilirler. Bu işe yatkın olan, ilgilenen belediye meclis üyeleri, bürokratlar, sivil toplum örgütlerinden isimlerle karma bir yönetim yapılabilir. Kulüp sadece 3. Lig için değil, önümüzdeki 5 yıl için hazırlanmalı.

-Bu hazırlık için neler yapılmalı mesela?

-Sürekli konuştuğumuz bir konu var. Şirketleşme! Yeni yönetimin öncelikli görevlerinden biri de bu olmalı! Böylelikle kaynaklar dipsiz kuyuya gitmez! Sürekli söylenen ancak bir türlü hayata geçirilmeyen bir konu da hayata geçirilmiş olur. Eskişehirspor büyük bir kulüp olduğu kadar aynı zamanda büyük bir markadır. Değerini iyi bilmek gerekir.

-Eskişehirspor’u önümüzdeki haftalarda daha da çok konuşuruz. Seçimlerden sonra AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve grup başkanvekilleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret etti. Bu ziyareti nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir de son meclis toplantısında 2023 faaliyet raporu AK Parti ve CHP grubunun oy birliği ile kabul edildi. Bunu ilginç buluyor musunuz?

-İkinci sorudan başlayayım. Faaliyet raporunun oy birliği ile geçmesi bir nezaket kuralıdır. Sonuçta belediye başkanı değişti, meclis üyeleri yeni! Nezaketen böyle yapılıyor. Ziyarette il başkanı Albayrak şöyle diyor, “Eskişehir menfaatine olacak her konuda bizler varız. Sonuçta bu şehirde yaşıyoruz.” Yıllardır bütün mesele burada takılıyor. Eskişehir’in menfaatine olan konularda bir uzlaşma sağlanamıyor. Menfaatlere bakış açısı ne yazık ki farklı oluyor. AK Parti cephesi özellikle Ankara ile belediyelerin arasındaki diyaloğu sağlamlaştırmalı! Bürokratik anlamda kolaylık sağlamalı. İlerlemeyen işler, belki bu şekilde daha kolaylıkla ilerleyebilir.

-Ekonominin kötü olması seçimlerde etkili oldu? Seçimlerden sonra bizi nasıl bir ekonomik tablo bekliyor?

-Ekonomik göstergeler pek iyi olmadığı bir gerçek! Ancak bakıyorsunuz milyarderlerimizin sayısı artıyor. Vergi rekortmenlerimiz çoğalıyor. Bazı şirketler, ihracat rekorları kırıyor. Ancak bunlar adil bir paylaşım olmadığı sürece bir anlam ifade etmiyor. Öncelikle vatandaşın ekonomisinin düzeltilmesi gerekiyor. Alım gücünün iyileştirilmesi şart. ABDli yazar Waldo Emerson'un şöyle bir tespiti var: “Bir iş adamının yeteneği ucuza alıp pahalıya satmak değildir. Bir iş adamının yeteneği, bir malı çok olduğu yerden, değerli olduğu yere getirebilmektir...

Formül budur.

Ucuza alıp pahalıya satmayı herkes yapar... Türkiye bu ekonomik krizi aşmak istiyorsa yapacağı belli! Çok olan malımızı, değerli olduğu yere ulaştırmak! Biz tam tersini yapıyoruz. Bakın et olayı böyle. Balkanlardan ucuza et alıp vatandaşa pahalıya satıyoruz. Oysa yapılması gereken belli. Özellikle gıda konusunda üretime yönelmemiz gerekiyor. Üretim yapmadan finansal tedbirlerle bir sonuç elde edemeyiz.

-Son olarak hükümet ne yapmalı, yeni seçilen belediye başkanları ne yapmalı?

Bu konuda çok uzun konuşabiliriz. Ancak kısaca şunu söylersek sanırım doğru olur. Liderlerin en büyük rakibi genelde muhalifleri değil sahip oldukları güç olmuştur. Liderler başta yükselmelerine yardımcı olan erdemli davranışları güç sahibi oldukça terk etmeye başlarlar. Liderler bu hataya düşmezlerse başarılı olurlar.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@