30.09.2022, 13:41

Bay Kemal ne demek istiyor?

Bir önceki “Devrimci Bay Kemal” başlıklı yazımın girişinde, “CHP'nin Anadolu'da yaptığı grup toplatıları epey dikkat çekmeye başladı, Anadolu’daki değişik illerde yapılan bu grup toplantılarının fark yarattığını ve yararı sanırım görülmeye başladı” demiştim.

Evet, CHP parti grup toplantılarını Anadolu’da, AK Partinin güçlü olduğu Giresun, Sakarya, Elazığ gibi  illerde yapıyor. Buralarda halk ile direk temas imkanı buluyor ve politik anlamda buralarda topladığı doğru bilgi ve enerji ile doğru mesajlar veriyor. Son anketlere göre, buralarda yapılan grup toplantısı ve diğer etkinlikler sonucu CHP'nin oyu buralarda artıyor.

Benim dikkatimi en çok Giresun toplantısı çekti. Çünkü, iktidar değişiminde, tarım hayvancılık ve kırsal kalkınma ile ilgili devrim sayılabilecek uygulamaların hayata geçirileceğini halkın önünde açıklıyor ve büyük takdir topluyor.

Dikkatimi çeken başka bir konuş ise, bu illerde yapılan grup toplantılarının, o illerin örgütleri tarafından, alt yapı çalışmaları ve organizasyonun çok iyi hazırlanmış olduğu, örgüt yöneticilerinin alanında uzman, nitelikli politik birikimli insanlardan oluştuğu gözden kaçmıyor. Böyle olunca da başarı kendiliğinden geliyor ve CHP'nin oyları artıyor.

***

Tabii ben bu konuyu yazarken "Bay Kemal” İzmir’de yapılan CHP parti grup toplantısında “Benimle misiniz” çıkışı daha önemli hale gelince, iki konuyu birlikte ele alma gereği ortaya çıktı.

Bay Kemal’in bu çıkışı yapacağından kurmayları hariç, milletvekillerinin haberi olmadığı, sosyal medyada alel acele yazılan destek mesajlarından anlamak zor değil.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benimle misiniz” çıkışı ülke genelinde gündem oldu, Bu beklenmedik çıkış CHP'nin parti içine yönelik bir söylem olmasına rağmen, özelikle İYİ Partinin diğer partilerinde gündemine girdi, herkes konumuna uygun görüş belirtti.

Özelikle İYİ Partinin diyorum, çünkü; ”Benimle misiniz” mesajı; bir babanın, “oğlum (CHP'liler oluyor) sana söylüyorum, kızım (İYİ Partililer oluyor) sen iyi anla” atasözü gibi, siyasi gündeme ilişkin siyaseten bir anlam ifade ediyor.

Özelikle İYİ Parti’nin diyorum, eğip bükmeden konuşan Meral Akşener’in bu sefer, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı hakkındaki fikirlerini bir tv söyleşinde biraz eğdi büktü. Çok net mesajlar vermesine alıştığımız Meral Akşener çok net değildi, CHP'lileri biraz hayal kırıklığına uğrattı.

“Bu mesaj CHP içine verilmiş bir mesaj" diye topu taça atmaya çalışması da gözlerden kaçmadı. Tamam mesaj CHP içine ama, dolaylı olarak sizi de ilgilendiriyor, Sayın Akşener.

Bay Kemal’in "Benimle misiniz” mesajına söyleyeceği olumlu bir değerlendirme veya daha güzel bir söylem muhalif seçmende büyük bir çoşku yaratabilirdi.

Neyse diyelim, daha çok zaman var, belki bir başka sefere…

***

Eskişehir medyasında da epey yankı bulan “benimle misiniz” söylemine politika/siyaseti bilen usta gazeteciler ve bilinçli parti emekçileri, konuya partililik ve parti disiplini açısından baktıkları için haklı eleştiriler yaptılar.

Kimi parti emekçileri ise, partililik gereği, zaten her üyenin Kılıçdaroğlu’nun yanında olması gerektiğini düşündükleri için “Bay Kemal”in çıkışını gereksiz buldu, kimisi Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinde yapılan eleştirilere iyi bir cevap diye düşündü, kimi de gereksiz ve anlamsız bir şekilde genel başkanlığı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan tüm değerlendirmeler, eleştiriler anlamlı ve değerlidir. Parti genel merkez yetkilileri bunları mutlaka dikkate alır ve değerlendirir diye düşünüyorum.

Ancak içinde bulunduğumuz siyasi koşulları ve parti içi koşullarını da unutmadan değerlendirme yapmanın daha sağlıklı olacağını unutmamak gerekir.

Böyle düşünürsek daha önemli konuları gözden kaçırmamış oluruz.

Böylelikle, günlük sıcak siyasetin içinde görev yapan yöneticiler ve aklı başında partililer gibi olaya daha sakin bakabilir ve Bay Kemal’i daha iyi anlayabiliriz.

“Bay Kemal”in söylediklerini tekrar okuyalım: "Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz artık benimle olduğunuzu hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum."

Ardından bir çok siyasi aktör, “Yanındayız” mesajı attı. Bu mesajların birçoğu gerçekten samimi olarak destek amaçlı mesajlar olduğu, bazıları ise olayı tam olarak algılayamadığı için, mesaj atmış olmak için atılmış mesajlar olduğu, bazılarının ise göze girme mesajları olduğu yazıldı çizildi.

***

Şimdi,  Bay Kemal’in mesajı madem parti içine, o zaman anlamaya çalışalım.

Diyor ki Bay Kemal;

Ben de güçlü bir Cumhurbaşkanı adayıyım ve aday olmak istiyorum, kazanamayacağım algısı yaratılmaya çalışılıyor, buna neredeyse farkında olmadan sizlerden de katkı yapanlar var, gözünüzü kulağınızı dört açın ve bu yanlış propagandaya aldanmayın,

Adaylığımı 6'lı masaya bildireceğim, buraya giderken, benim yanımda olduğunuzu büyük bir çoşku ile cümle aleme gösterin, elimi güçlendirin,

“Kazanacak aday” tanımlaması konusu üzerinden tuzaklarla dolu birçok oyun oynanmak isteniyor, bu oyunlara gelmeyin,

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a da; üzerinizden kurulan bu tuzaklara karşı uyanık olun, tuzağa düşmeyin, işinize gücünüze bakın diyor. Seçimlere giderken İstanbul veya Ankara’yı teslim edemeyiz, bu bizi zayıflatır demek istiyor, “Bak Kemal”

Merak etmeyin, aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayı CHP'den çıkacak, ben aday olmasam da, bizde aday olabilecek daha ne cevherler var demek istiyor.

Daha şimdiden belediye başkanlığı hesabı ve hayali kuranlar, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimini kazanmadan, böyle tatlı hayallere kapılmayın, önceliğimiz bu seçim, yani, dereyi görmeden paçaları sıvamayın diyor.

Size bu tatlı hayalleri kurmanızı sağlayan, “Bay Kemal” ve 6 lı masaya sadık kalın demek istiyor.

Milletvekilliği düşünen il-ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve diğer yöneticiler, çalış(mış) gibi davrananlar, kendi namı hesabınıza değil, partinin kazanması için, yani, cumhurbaşkanlığı ve genel seçim için çalışın demek istiyor, “Bay Kemal.”

Dürüst bir şekilde, sahada sadece CHP için çalışan, mütevazi, samimi ve cefakar partili insanları kendinize örnek alın diyor.

Bulunduğu mevkilerden güç alanlar, parti için çalışmayıp, kendi çıkarları için çalışan, sırt üstü yatanlar, bulunduğunuz mevkileri parti sayesinde elde ettiniz, aklınızı başınıza alın, demek istiyor “Bay Kemal.”

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı, belediye başkanlığı veya milletvekili olma hayali ile kendi namı hesabına çalışma yapanlardan haberim olmadığını mı sanıyorsunuz, her şeyden haberim var, demek istiyor “Bay Kemal.”

Benden de söylemesi!

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Bilgaip Beşkardesler 2 yıl önce
Sadece parti için çalışan cefakar partilileri örnek alın cümlesi çok anlamlı ve gerçekçi ancak CHP de maalesef dısardan koltuk için gelenler hetzaman daha değerli olmuşlardır. Genelbaşkanın tespiti çok yerinde ama uygulama aşamasında hiçbisey yapılmıyor.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@