12.10.2022, 16:03

Kesikbaş, Küpeli, Zeydan ve Güler’in seçimleri…

Yaklaşık, 25 yıl aynı şirkette çalışma hayatım nedeniyle, şirketin üye olduğu tüm oda seçimlerinde şirketi temsilen, odaların seçim çalışmaları içinde bulundum. Hatta emekli olduktan sonra bile en son şirketin isteği doğrultusunda Eskişehir Sanayi Odası (ESO) seçimlerinde, Celalettin Kesikbaş’ın ekibi ile birlikte seçim çalışması yaptık. O seçimlerde, Kesikbaş çok enerjik, diri bir ekiple yola çıkmıştı ve seçimleri kazanmıştı.

Celalettin Kesikbaş, o tarihte yola çıktığı ekibini, listesinde koruyarak, ilave yeni güçler ile yeniden seçimleri yüzde 65 bir katılım ile kazandı. Tek adaylı bir seçimde yüzde 65 önemli bir katılım.

Ekibini tamamı ile koruyarak seçimi yeniden kazanan Kesikbaş, şehrimizde her işe karışmaya, her konuda fikrini söylemeye devam edecek diye düşünüyorum.

Ayrıca hepsini tanıdığım bu enerjik ve diri ekip, Celalettin Kesikbaş’ı Eskişehir ile ilgili söz sahibi yaparak, çok daha farklı noktalara taşıyacağını gözden kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.

***

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) seçimlerinde ise Nadir Küpeli sessiz sedasız bir şekilde seçimlerini daha önce tamamlamıştı. Çok takip edemedim. Tıpkı oda seçiminde uyguladı strateji gibi, siyasette de sessiz ve derinden ilerliyor, siyaset konusunda kendi fikrini bilmememe rağmen, onun da sağ siyaset içinde önemli karşılığı olduğunu düşünüyorum.

***

Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) seçimlerindeyse, tek aday olan Ömer Zeydan, yüzde 70 oranının üzerinde katılım ile yeniden Eskişehir Ticaret Borsası başkanlığına seçildi. Tek adaylı seçimlerde, gerçekleşen bu katılım oranına ulaşmak zordur. Demek ki Eskişehir Ticaret Borsası üyeleri kurumlarına ve başkanlarına sahip çıkıyorlar. Birlikte hareket edebilme becerisine sahipler. Bu manada kendisini ve ekibini tebrik etmek gerekir.

Ömer Zeydan, yönetim kurulu ekibini koruyup, ek olarak meclisini yeni kadın ve genç üyeler alarak güçlendirdi.

Aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Ömer Zeydan’ı, yakın çalışma arkadaşları, TOBB’da daha farklı bir makama getirmek için yoğun bir ısrar içindeler.

Buna rağmen, bildiğim kadarıyla Ömer Başkan siyasetçi olmaya, siyaset yapmaya sıcak bakmasa da koşullar onu siyasette bir yerlere mutlaka taşıyacaktır diye düşünüyorum.

***

Gelelim Eskişehir Ticaret Odası (ETO)seçimlerine…

Bu seçimleri yakından takip etme imkanım olmadı. Metin Güler yeniden seçildi. Ekibini yeni isimlerle gençleştirerek güçlendirdi. Meclisin yaş ortalaması 46, ayrıca yine meclisin yüzde 24’ü kırk yaş altı ve 50 kadın meclis üyesi var. Seçime katılım oranı yüzde 47.

ETO seçimlerindeki yüzde 47’lik katılım bu koşullarda normal sayılır. Çünkü esnaf ve tüccar ekonomik koşullar nedeniyle kendi derdine düşmüş durumda.

Metin Güler’in siyasete nasıl baktığını çok bilmiyoruz, ancak şehrin mevcut siyasi koşulları onu da siyasette başka noktalara taşıyabilir diye düşünüyorum.

***

Sonuç olarak bahsettiğim tüm oda başkanlarının, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olarak, değişik partilerden karşımıza çıkma ihtimalleri var.

Ancak genel seçimlerde milletvekili adayı olmazlar ise, yerel seçimlerde de birbirlerine karşı rakip olmayacaklarını şimdiden söyleyebilirim. En azından çok uzak bir ihtimal…

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@