31.12.2021, 17:36

Eskişehir'de vatandaş ekmek kuyruğunda!

2021 yılını geride bıraktığımız şu sıralarda ufak bir değerlendirme yapalım dersek; ‘ülkemizde ve şehrimizde neler oldu ya da olması gereken neler olmadı’ diye bir soruyla başlamakta fayda görüyorum. 

Ülkemizde 2020 yılından itibaren süregelen pandemi süreci hala şiddetini koruyarak devam etmektedir. 2021 yılı başlarında 12 bin civarında olan vaka sayımız normalleşme süreciyle birlikte her geçen gün artarak devam etmiştir. Mevcut hükümetin gerekli önlemleri almamasıyla beraber vaka sayılarımız şu aralar yaklaşık 40 binler civarındadır. Yeni varyantların ortaya çıkmasıyla vaka sayıları pik yapmış durumdadır. Bir an önce gerekli tedbirler alınmalı ve onca zaman canı pahasına mücadele etmiş olan sağlık çalışanlarının emekleri zayi edilmemelidir. 

ASGARİ ÜCRET ŞİMDİDEN ERİDİ

Kısaca, ekonomi penceresinden de ülkemizin durumunu değerlendirmek isterim. 2021 yılı belki de 21. yüzyıl içerisinde ekonominin en çok gündem maddesi olduğu yıldır. Neden diyecek olursak bir yıl içerisinde 2 defa Hazine ve Maliye Bakanı değişikliği yapıldı. Bununla beraber 2 defa da bağımsız olduğu iddia edilen Merkez Bankası başkanı değişikliği gerçekleştirildi. Ülkemiz açısından çok kıymetli olan bu makamların bu hızla değiştirilmesi sebebiyle senenin başında 7,43TL olan dolar kuru, 18TL bandına kadar yükselmiştir. Dolar kurunun bu yükselişi sanayide hammadde ulaşımının zorluğuna, pazardaki meyve ve sebze fiyatlarının artışına kadar pek çok kalemi olumsuz etkilemiştir ve bununla beraber zam furyası başlamıştır. Bugünlerde dolar kurunun 13 TL bandında olduğunu gözlemlemekteyiz. Fakat ‘doları düşürdük’ diye sevinen mevcut iktidar, aslında doların sene başındaki kur oranına bakarsa 2 kat yükseldiğinin farkına varacaktır. Ayrıca hükümet, asgari ücrete yüzde 50 tarihi zam uyguladıklarını belirtmekte. Fakat bu asgari ücret zammı, dövizdeki kur artışından ve oluşan yüksek enflasyondan dolayı şimdiden erimiştir. 

ESKİŞEHİR'İN SORUNLARI NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

Eskişehir’imizde de ülkemizde olduğu gibi ekonomik sıkıntıların yansımaları yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızın geçim zorluğu çektiğinin en büyük göstergesi, kötü hava koşullarında dahi sabahın erken saatlerinde halk ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklardan anlaşılmaktadır. Bununla birlikte neler olmadı diye bakarsak; yıllardır hep söylediğimiz kuzey çevreyolu ile alakalı mevcut hükümet tarafından 2021 yılı içerisinde de herhangi bir işlem yapılmamıştı. Yine ‘yol yaptık’ diye övünen mevcut iktidardan ölüm yolları (Seyitgazi-Kırka-Afyon, Alpu) ile alakalı çözüm sağlayacak hiçbir işlem yapılmadı. Baktığımız zaman ülkemiz ve Eskişehir’imiz için daha birçok çözüme ulaşmamış problemleri sıralamak mevcuttur. 

Hatta şöyle sıralamak isterim:

- 3600 ek gösterge verilecek mi?

- EYT’li vatandaşlarımızın hakları verilecek mi?

- Eskişehir OSB Gemlik Liman Bağlantı Yolu sorunu çözülecek mi?

- Küçük sanayi problemi çözülecek mi? 

Bunlar sıralayabileceğimiz yüzlerce sorundan yalnız ve yalnız birkaçıdır. Bunca buhranın içinde belki de 2021 yılının en güzel haberi, SMA’lı Toprak Bebeğimizin tedavisi için gereken miktarın toplanması ve tedaviye başlanması olmuştur. 2022 yılının tüm vatandaşlarımıza sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini dilerim.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@