Odunpazarı engelli bireylerin engellerini kaldırıyor

Odunpazarı Belediyesi, engelli bireyler ile ilgili çalışmalarını Yenikent Mahallesi Seramik Park’ta yer alan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde sürdürüyor.

Odunpazarı engelli bireylerin engellerini kaldırıyor

Odunpazarı Belediyesi, özel gereksinimli bireyler ile ilgili çalışmalarını Yenikent Mahallesi Seramik Park’ta yer alan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde sürdürüyor. Engelli bireylerin bir araya gelerek sosyalleşmesi, iletişim kurabilmesi, fiziksel gelişimlerinin sağlanması, bireysel becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmesi için çalışmalar yapan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi, çeşitli alanlarda da atölyeler düzenliyor. 

Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde her hafta Salı günü 13:30-15:00 ve 15:00-16:30 arasında engelli bireylere yönelik spor etkinlileri düzenleniyor. Profesyonel spor hocaları tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, engelli bireylerin fiziksel aktivitelerini artırmak, stresle baş edebilmeyi öğrenmeleri ve yaşam motivasyonunu arttırmaları hedefleniyor. Spor çalışmalarının engelli bireylerde iletişimi artırdığını belirten yetkililer, ayrıca sporun paylaşmayı, dayanışmayı öğrettiğini ve kişinin yeteneklerini keşfetmesini sağladığını kaydetti. 

Spor etkinliklerine katılmak veya çalışmalar hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Yenikent Mahallesi Nejdet Yıldırım Sokak Seramik Park’ta bulunan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelerek veya 0 222 227 86 38 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabilir. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@