İYİ Partili Kabukcuoğlu'ndan havalimanı çıkışı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili Ulaştırma Bakanının cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

ESKİŞEHİR 06.04.2022, 16:50
İYİ Partili Kabukcuoğlu'ndan havalimanı çıkışı!

Hasan Polatkan Havalimanı sorunu devam ediyor. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, kamuoyunda konuşulan pek çok iddianın açıklanması amacıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verilen yazılı soru önergesinde, şu ifadeler kullanıldı:

"27.03.2022 tarihinde yerel ve ulusal basında, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, havayolu şirketlerine bir yazı göndererek, 1 Nisan 2022 tarihinde Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanının Yolcu taşımacılığına kapatılacağına yönelik haberler yer almıştır. Eskişehir’de yer alan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız Hasan Polatkan Havalimanı’nın yolcu taşımacılığına kapanmaması için kamuoyu oluşturmuş, AK Partili Milletvekilleri ve yöneticilerinden oluşan bir heyet, T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu ile görüştükten sonra, “Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılmayacağına, seferlerin eskisi gibi devam edeceğine ve Konunun Eskişehir açısından en uygun şekilde çözüme kavuşturulduğuna” dair açıklamalarda bulunmuştur.

Havalimanının yolcu taşımacılığına açık tutulmasına rağmen, haftada 8 sefer yapılırken bu seferlerin 6’sının zafer Havalimanına kaydırıldığı, aynı tarihlerdeki Brüksel-Kütahya hattı için belirlenen fiyat 129,99 € iken, Brüksel-Eskişehir hattı için bilet fiyatının 259,99 € olduğuna dair iddialar bulunmaktadır.

Bu bağlamda, 2022 Mart ayında Eskişehir Havalimanına haftalık gerçekleşen kaç sefer, Nisan ayının ilk haftasında Zafer Havalimanı’na kaydırılmıştır? Bu yönde bir tasarrufta bulunulmuş ise gerekçesi nedir? Eğer bazı seferlerin Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’ndan Zafer Havalimanına kaydırılmasına karar verilmişse, Bakanlığınızın Eskişehir açısından bulduğu en uygun çözüm şekli bu mudur?

Hasan Polatkan Havalimanı’na gerçekleşen seferlerden bazılarının Zafer Havalimanına kaydırılmasına yaz aylarında da devam edilecek midir? Aynı tarihlerdeki Brüksel-Eskişehir bilet fiyatının, Brüksel-Kütahya hattı için belirlenen bilet fiyatından daha yüksek olduğu iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa bu durumun gerekçesi nedir?"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@