Sucular Odası açıkladı: İşte Kalabak Su'daki şikayetlerin sebebi...

Eskişehir Sucular Odası Başkanı Hayrettin Nam, son zamanlarda artan ‘ALO Kalabak’ hizmeti konusunda artan şikayetler hakkında konuştu.

ESKİŞEHİR 18.01.2024, 16:14 18.01.2024, 16:25
Sucular Odası açıkladı: İşte Kalabak Su'daki şikayetlerin sebebi...

Eskişehir’de “ALO Kalabaksu hizmeti konusunda şikâyetler dikkat çekmeye başlamıştı. Şikayetlerin arasında vatandaşların “ALO Kalabak” hizmetinden yararlanamamaları, ilgili kişiye ulaşamamaları, defalarca aramalarına rağmen işlemlerini gerçekleştirememeleri gibi konular yer alıyordu. Eskişehir Sucular Odası Başkanı Hayrettin Nam, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“ALO Kalabak” hizmeti kapsamında 120 bine yakın aboneleri olduğunu ve tüm abonelerin çağrılarına dönüşün mümkün olmadığını söyleyen Nam, vatandaşların yaşadıkları sorunun başında abone olmadan arama gerçekleştirmeleri ve talep oluşturmaya çalışmaları olduğunu söyledi.

“SİSTEMDEN DİREKT TUŞLAMA YAPABİLİRLER”

Vatandaşların ilk önce abone olması gerektiğini belirten Nam, konu hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bir kere numaralarını kaydettirip abone olduklarında bir dahaki aramalarında telefonun açılmasını beklemelerine gerek yok. Abone olup arama yaptıklarında sistemden direkt tuşlama yaparak siparişlerini verebilirler ve siparişleri yakınlarındaki bölgedeki çalışan arkadaşlara ulaşır ve dağıtımını gerçekleştirir. Bu sistemle beraber gelen şikayetler de azalmıştı.”

“ÖNCE NUMARALARINI SİSTEME KAYDETTİRMELİLER”

“ALO Kalabak” hizmetini kullanan ve kullanacak kişilerin ‘abonelik’ konusunda dikkat etmesi gereken hususları da aktaran Nam, “Kişiler farklı numarayla arayıp ulaşamıyoruz diyorlar. Çünkü abone kayıt ettirilen telefon numarasıyla aramıyorlar. Eğer kişiler aboneyse fakat farklı numaradan arıyorlarsa yine aynı sıkıntıyla karşılaşırlar. Aradıkları numarayı sisteme abone olarak kayıt ettirmeleri gerekiyor. ‘Aradık ulaşamıyoruz?’ gibi şikayetler konusunda da, ilk abone olacaklara kayıt işlemi olacağı için burada telefon trafiği haliyle yoğun ve 120 bin kişinin kayıtlı olduğu bir sistemde telefona ulaşılmaması çok doğal fakat geçtiğimiz bu sistemle zaten bize ulaşmadan işlemlerini kolayca yapabiliyorlar” şeklinde konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Hasan 4 ay önce
Aboneliğimiz var, tuşlamayı da biliyoruz şükür. Ama Yenidoğan Mahallesi'ne hiç su dağıtılmıyor.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@