banner298

banner194

08.07.2021, 16:12

Gürlife Hastanesi'ne dikkat kesilin!

Eskişehir’in sağlık alanında çözülemeyen en büyük sorunlarından biri sonunda çözüldü ve SGK, 3 yıl gecikmeli de olsa Özel Gürlife Hastanesi ile anlaşma imzaladı. Bu köşeden emeği geçen herkese çalışanlar, hastalarım ve şehrim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Açılışının 9. ayında, yani tam 2 yıl önce SGK anlaşmasının bir türlü olmaması nedeniyle kapanma sürecine giren ve 15’i hekim toplam 80 hastane çalışanına işten çıkış işlemlerini başlatan hastane yönetim kurulu, çalışanlarından ve şehrin değişik kesimlerinden gelen destekler sonucunda bu kararından vazgeçmişti. O zamanki Yönetim  Kurulu Başkanı olan hastane sahibimiz rahmetli Mehmet Tayfun Özkaya’yı da saygıyla anıyorum, keşke bugünleri bizlerle birlikte görebilseydi ve bu coşkuyu hep beraber yaşasaydık...

250 KİŞİYE DAHA İSTİHDAM KAPISI

Çalışanlar açısından bakacak olursak, SGK anlaşmasının yapılması hastanenin daha da büyüyerek yoluna devam etmesi yani bir anlamda işin sürmesi demek olduğundan büyük bir rahatlama yaratmış, en azından iş kaygısı şimdilik sona ermiştir. Hastanemizin sağlık çalışanı ve yardımcı hizmet çalışanları gereksinimi en az 2 kat artacak ve bu kadrolar süratle doldurulup en az 250 kişiye daha ekmek kapısı olacaktır. Özel hastaneler arasındaki rekabetin artması, hekimler ve hastaların lehine olacak, alternatif hastane ve uygun tedavi seçeneği artacaktır.

GÜRLİFE TARAFINA TRAMVAY GİDER Mİ?

Çevresel olarak ve öncelikle esnaf açısından olaya bakacak olursak, SGK anlaşmasının imzalandığı haberini duydukları zaman özellikle hastane karşısındaki eczacı, optisyen ve oralarda çalışanların sevinç göz yaşlarını görmenizi isterdim. Yıllardır  çektikleri sıkıntı ve stres sanki göz yaşlarına karışıp gitmişti. Aynı şekilde hastane kantini, karşıdaki medikal, yandaki caminin çay ocağı, yoldaki karpuzcu, sarımsak satıcısı, köşedeki simitçi, her gün Zafer kardeşimizin yolunu gözleyen ayakkabı boyacısı, taksici ve minibüsçüler, çevre yolunun karşısındaki lokantacılar, pideciler, kahvehaneciler, fırıncılar, pastacılar, kasaplar, manavlar, market ve süpermarketler, berberler, oto yıkamacılar, tamirciler, lastikçiler, elektrikçiler, su tesisatçıları, boyacılar, emlakçılar; kısaca tüm esnaf hastanenin canlanmasıyla kendi paylarına düşeni alacaklar. Esnafın canlanmasıyla bölgedeki arsa, ev emsal değerleri artacak, boş kiralık ev ve dükkan kalmayacak. Eş zamanlı olarak bölgedeki trafiğin artmasına bağlı asayiş ve güvenlik, belediye hizmet kalitesi artacak, bölge olası tramvay hat planlarına dahil edilecektir.

Diğer taraftan hastane kadrosu ve eksiklerinin süratle tamamlanmasıyla, Eskişehir'in sağlık ortamı, gerek yoğun bakım gereksinimi, normal yatak sayısı, poliklinik başvuru yoğunluğu ve gerekse de ultrason, tomografi, MR randevu süreleri açısından bir oranda rahatlayacaktır.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ GELİYOR

Ayrıca Tayfun Bey'in ilk arzusu olan Gültepe mahallesinde kurmak istediği, bu süreçte yarım kalan ve rahatsızlanmasından hemen önce 1 yıl içinde bitirilmesini istediği büyük hastane inşaatı da hızla sürmekte olup kanımca artık bir engel kalmadığı için özel üniversite hastanesi olarak değerlendirilecektir. Bu hastanenin faaliyete geçmesiyle en az 1500-2000 kişiye istihdam sağlayacağı, aynı şekilde Gültepe ve çevre mahallelerinin de kalkınacağı, esnafın yüzünün güleceği, bölgenin bir cazibe merkezi olacağı açıktır. Özel üniversite hastanesinde çalışanlar dışında tıp öğrencileri, hemşirelik öğrencileri, stajyerler, asistanlar ve öğretim üyeleri bölgenin eğitim standartını ve kalitesini iyice artıracak, bölge 7 gün 24 saat canlı, hareketli bir ortama dönüşecektir.

Son söz olarak, her türlü olumsuzluğa rağmen babasının bayrağını devir alarak ve vasiyeti kabul ederek onun izinden giden Gür-İplik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özkaya ve hastane koordinatörü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Yazman’a hastane çalışanları, hastaneden hizmet alacak hastalarımız ve Eskişehir adına teşekkür ediyor, hizmet ve yatırımlarının artarak sürmesini diliyorum.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (5)
Dr. Ahmet Dinç 3 yıl önce
Sevgili meslektaşım Dr Muharrem Şenel yazılarını tebrik ediyor, sağlık alanında bu güzel gelişmeleri memleketim adına mutlulukla destekliyorum.
Hüseyin KARASOY 3 yıl önce
Saygıdeğer abicim halihazırdaki Özel GÜRLIFE hastanesi için anlatmış oldugunuz Kartopu etkisi Özel Üniversite hastanesinin açılacak olması ile Gültepe mahallesinin daha çok gelişip kalkınması, ticari faaliyetlerin artması,yeni ve çeşitli iş kollarının açılması şu zor dönemlerde halkın derdine bir nebze derman demek oluyor ki bu halk bu iyiliği hiçbir zaman boşa çıkarmaz ve unutmaz.GÜRLİFE Hastanesini ve değerli emekçilerine kolay gelsin diyorum iyiki varsınız.
Ali ışık 3 yıl önce
Her zaman bir eskişehirli ve muharrem hocanın hemşerisi olarak sizleri destekledik,bu konuda değerli hocamızın uğraş ve çabalarını gördükçe bizler de daha bir heyacanla onun bu güzel çalışmalarına sosyal yaşantımızda anlatarak desdek verdik.eskişehirlilere şifa dağıtmak dileği ile hayırlı olsun.
Not; hastanenin sağ tarafındaki tali yol beton barikata kapalı onları kaldırıp yolu açabilirseniz trafik bir nebze rahatlar.saygı ve selamlar
Muharrem Şenel 3 yıl önce
Bahsettiğiniz tali yoldaki beton bloklar kaldırıldı, bu konuda yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’ye ve Karayolları İl Müdürlüğü yetkililerine çalışanlar ve hastalarımız adına teşekkür ediyorum.
Selçuk K. 3 yıl önce
Kaleminize, yüreğinize sağlık Muharrem Hocam. Çalışanlar olarak sevincimiz çok büyük. Rahmetli Tayfun Bey'in bıraktığı aile günden güne daha da büyüyor. Çok daha güzel günlerimiz olacak.
Tabi ki sağlıkla, hep beraber!
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@